Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου – Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

13 Ιανουαρίου 2023

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα που θα λάβει η ΕΛΑΣ, με εκατοντάδες αστυνομικούς, drones και ελεύθερους σκοπευτές να παίρνουν θέση σε διάφορα σημεία της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, στην Μητρόπολη.

Ειδικότερα, την Δευτέρα (16/01). σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛΑΣ, στον δρόμο θα βγουν 1.500 αστυνομικοί, οι οποίοι θα κινούνται πέριξ της Μητρόπολης και στο κέντρο της πόλης.

Οι αστυνομικοί θα είναι επιφορτιμένοι και με το καθήκον του ελέγχου κατά την είσοδο των 187 επίσημων προσκεκλημένων στην Μητρόπολη.

187 επίσημοι προσκεκλημένοι

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΣΚΑΪ, από τα 187 άτομα που θα βρεθούν στη Μητρόπολη, οι 130 θα είναι από το εξωτερικό και οι περίπου 50 από την Ελλάδα.

Συμπληρώνεται ότι στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται και η δημιουργία μιας περιμέτρου ασφαλείας γύρω από τον ιερό ναό.

Σημειώνεται ότι τα μέτρα ασφαλείας θα διαφοροποιούνται ανάλογα με τον τίτλο του κάθε προσκεκλημένου: όσο ανώτερος ο τίτλος τόσο πιο αυστηρά τα μέτρα με τα οποία θα περιβάλλεται.

Drones στην εναέρια επιτήρηση της Αθήνας

Την εναέρια επιτήρηση στην Αθήνα θα αναλάβουν drones της αστυνομίας, ενώ θα υπάρχουν και ελεύθεροι σκοπεύτες σε καίρια σημεία.

Επιπλέον προβλέπονται και κλοιοί ασφαλείας γύρω από τουλάχιστον τέσσερα ξενοδοχεία της Αθήνας, όπου θα καταλύσουν οι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Το πρόγραμμα της κηδείας

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η σορός του τέως βασιλιά θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης από τις 6 το πρωί, ώστε όσοι επιθυμούν να δώσουν τον τελευταίο αποχαιρετισμό.

Στη συνέχεια, στις 11 το πρωί η σορός θα μεταφερθεί στο εσωτερικό του ναού. Στις 12 θα ξεκινήσει η νεκρώσιμος ακολουθία και περίπου μία ώρα αργότερα θα ξεκινήσει η αυτοκινητοπομπή προς το Τατόι.

Η μεταφορά των προσκεκλημένων από την Αθήνα προς το Τατόι θα γίνει με μικρά λεωφορεία.

Με την άφιξη στο κτήμα του Τατοΐου θα γίνει ένα τρισάγιο στο παρακείμενο ναό και στην συνέχεια θα γίνει η ταφή.

Παράκληση της οικογένειας του τέως βασιλιά είναι να μην υπάρχουν κάμερες ούτε και drones στη διάρκεια της ταφής.


[There are no radio stations in the database]