Κώτσηρας: «Υψώνουμε ένα τείχος ασφαλείας και προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών»

13 Ιανουαρίου 2023

Στις δράσεις και πρωτοβουλίες στήριξης με επίκεντρο τους ανήλικους συμπολίτες μας, οι οποίες έχουν προωθηθεί όλο αυτό το διάστημα εκ μέρους του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Γιώργος Κώτσηρας, σε εκδήλωση με θέμα: «Το δικαίωμα να είσαι παιδί», που συνδιοργανώθηκε από τις Γραμματείες Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων της Νέας Δημοκρατίας, την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Στην ομιλία του, ο κ. Κώτσηρας έκανε ειδική μνεία σε μία σειρά από στοχευμένες παρεμβάσεις που ελήφθησαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και τους κρατικούς φορείς, προκειμένου να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα των παιδιών και να ενισχυθεί περαιτέρω η προστασία της ανηλικότητας.

Ενδεικτικά, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε:

• Στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

• Στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση.

• Στο Ειδικό Ποινικό Μητρώο που θεσπίστηκε για εγκλήματα εις βάρος ανηλίκων.

• Στις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, έχοντας ως βασικό άξονα την ενίσχυση της προστασίας των ανηλίκων.

• Στη λειτουργία του «Σπιτιού του Παιδιού», μία κομβική πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της φιλικότητας του συστήματος Δικαιοσύνης προς τα παιδιά.

• Στην επιμόρφωση των δικαστικών λειτουργών και δικηγόρων, μέσω ειδικών σεμιναρίων για τα δικαιώματα των θυμάτων εγκληματικών πράξεων.

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ως φορέας πρώτης γραμμής για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ευάλωτων συμπολιτών μας, όπως είναι οι ανήλικοι, συνεχίζει να σχεδιάζει και να υλοποιεί δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας και κακοποίησης εις βάρος των παιδιών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κώτσηρας, προσθέτοντας: «Σε ό,τι αφορά στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προωθεί και υλοποιεί οριζόντιες, συνεκτικές πολιτικές, τα αποτελέσματα των οποίων βιώνει ήδη η κοινωνία. Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης συνεχίζουμε να λαμβάνουμε καίριες πρωτοβουλίες, υψώνοντας ένα τείχος ασφαλείας και προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών».


[There are no radio stations in the database]