Κέντρο Υγείας Λαυρίου: «Ορατός ο κίνδυνος να βάλει λουκέτο»

13 Ιανουαρίου 2023

Σοβαρότατο πρόβλημα λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού αντιμετωπίζει πλέον το Κέντρο Υγείας Λαυρίου αφού τις επόμενες ημέρες δεν θα υπάρχει ούτε ένας γιατρός για να στηρίξει τις εφημερίες της μοναδικής δομής πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε ένα μεγάλο τμήμα της νοτιοανατολικής Αττικής.

Το θέμα αποκάλυψε στο διαδικτυακό ραδιόφωνο planetwebradio.gr, ο συντονιστής διευθυντής του Κέντρου, Σταύρος Παπασταυρόπουλος εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό του για το γεγονός ότι χιλιάδες συμπολίτες του θα βρεθούν απροστάτευτοι σε ένα ενδεχόμενο σοβαρό πρόβλημα υγείας που θα αντιμετωπίσουν.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εντός Λεκανοπεδίου» και στον Κώστα Τσαπάκη, ο κ. Παπασταυρόπουλος έκανε σαφές ότι ήδη οι υπάρχοντες γιατροί του Κέντρου έχουν καλύψει τις εφημερίες από την αρχή του μήνα και μάλιστα με υπερπροσπάθεια.

Συμπλήρωσε δε ότι έχει ζητήσει τη βοήθεια τόσο των στελεχών της Υγειονομικής Περιφέρειας στην οποία ανήκει το Κ.Υ. αλλά και του υπουργείου Υγείας, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποια ανταπόκριση.

Παράλληλα απέστειλε και σχετικές επιστολές και στους 10 βουλευτές που εκλέγονται στην Ανατ. Αττική αλλά μέχρι την ώρα της συνέντευξης, ουδείς – ούτε από τη συμπολίτευση ούτε από την αντιπολίτευση – είχε επιδείξει το παραμικρό ενδιαφέρον.

Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί τα αμέσως επόμενα 24ωρα, κάθε μεσημέρι το Κέντρο Υγείας θα κλείνει και όποιοι πολίτες αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας θα πρέπει να καταφεύγουν στο επόμενο κοντινότερο Κ.Υ. που είναι αυτό του Μαρκοπούλου και απέχει 30 χιλιόμετρα περίπου. :

Παράλληλα εφόσον η κατάσταση παραμείνει η ίδια οφείλει να αποταθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Σταύρου Παπασταυρόπουλου για το σοβαρότατο αυτό θέμα, στον planetwebradio.gr εδώ.


[There are no radio stations in the database]