Συντάξεις Φεβρουαρίου: Οι πιθανές ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία

12 Ιανουαρίου 2023

Στο τέλος του μήνα οι συνταξιούχοι θα δουν διπλοί αύξηση στις συντάξεις τους, καθώς μετά από 12 χρόνια, το «ξεπάγωμα» των τακτικών αυξήσεων της τάξεως του 7,75%, θα ισχύσει αναδρομικά.

Ειδικότερα, στα τέλη Ιανουαρίου θα δοθεί η αύξηση για τις συντάξεις του Φεβρουαρίου και θα είναι διπλή, επειδή θα δοθεί αναδρομικά και το ποσό του Ιανουαρίου. Άρα λοιπόν, ένας συνταξιούχος ο οποίος λαμβάνει σύνταξη 700 ευρώ, θα έχει μηνιαία αύξηση 54 ευρώ. Στο τέλος Γενάρη όμως θα λάβει 108 ευρώ, καθώς θα λάβει και το ποσό που αντιστοιχούσε στον Δεκέμβρη.

Αυτή η αύξηση αφορά τόσο το εθνικό κομμάτι της σύνταξης όσο και το ανταποδοτικό, ενώ αφορά και στις αναπηρικές συντάξεις και στις συντάξεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΠΕΚΑ, ενώ συμπαρασύρει και κάποια αναπηρικά επιδόματα, τα οποία προκύπτουν ως ποσοστό της εκάστοτε σύνταξης.

Σύμφωνα με την φοροτεχνικό, Αθανασία Στολάκη, την αύξηση θα δουν σε χρήματα όσοι δεν έχουν προσωπική διαφορά ή όσοι έχουν μηδενική προσωπική διαφορά ή εάν η αύξηση είναι μεγαλύτερη από την προσωπική διαφορά. Οι υπόλοιποι θα δουν λογιστικά την αύξηση.


[There are no radio stations in the database]