Καταδικάστηκε σε 29 χρόνια κάθειρξης ο δικηγόρος που βίαζε τα εγγόνια του – Επιμένει ότι είναι αθώος

12 Ιανουαρίου 2023

Το Μικτό Ορκωτό Εφετεία Λαμίας επέβαλλε ποινή κάθειρξης 29 ετών, σε έναν 74χρονο πρώην δικηγόρο, ο οποίος βίαζε τα εγγόνια του, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι.

Σημειώνεται ότι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο διατήρησε την πρωτόδικη ποινή.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η σοκαριστική υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας τον Ιούνιο του 2018, με το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας να διατηρεί την ποινή που είχε επιβληθεί πρωτόδικα από το ΜΟΔ Άμφισσας στον 74χρονο για τον βιασμό των εγγονών του, χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Ο 74χρονος επέστρεψε ξανά στις Φυλακές Γρεβενών, ενώ από τα 29 έτη, εκτιτέα ποινή είναι τα 20.

Επιμένει στην αθωότητα του ο ηλικιωμένος

Ο ηλικιωμένος πρώην δικηγόρος, όπως και στην δίκη σε πρώτο βαθμό, υποστήριξε ότι είναι αθώος και επικαλέστηκε το στοιχείο ότι δεν βρέθηκε το δικό του DNA στα παιδιά.

Όμως σύμφωνα με όσα γράφει το lamiareport.gr, τόσο οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας όσο και οι πραγματογνωμοσύνες ψυχολόγων και η ιατροδικαστική έκθεση, πιστοποίησαν τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών.

Σοκάρουν οι περιγραφές της κατάστασης των παιδιών

Ξεχώρισαν οι περιγραφές για την άσχημη κατάσταση στην οποία ζούσαν τα δύο παιδιά, ηλικίας 7 και 9 ετών.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν οι δασκάλες, η ανήλικη κοπέλα παραπονιόταν ότι έχει φαγούρα στο ευαίσθητο σημείο αλλά και σε ολόκληρο το σώμα της.

Τον Μάιο του 2018, μία δασκάλα έκανε ανώνυμη καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ ο διευθυντής του σχολείου προχώρησε κι ο ίδιος σε καταγγελία στην Εισαγγελία Λαμίας από όπου ξεκίνησε η έρευνα.

Πού βρίσκονται σήμερα τα δύο παιδάκια

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του lamiareport.gr, το κοριτσάκι σήμερα βρίσκεται σε ανάδοχη οικογένεια, ενώ το αγοράκι, που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, φιλοξενείται σε δομή εκτός Φθιώτιδας.


[There are no radio stations in the database]