Μητσοτάκης με ΓΓ ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα προστατεύει εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα και σώζει ζωές

10 Ιανουαρίου 2023

Δεν θα μπορούσε να επιλεγεί καλύτερος τόπος για την μελέτη των πληθυσμών από την Ελλάδα, χώρα με μεγάλη μεταναστευτική εμπειρία, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις με τον ΓΓ του ΟΟΣΑ μετά την υπογραφή μνημονίου για τη δημιουργία κέντρου του ΟΟΣΑ στην Κρήτη.

Πριν από 18 μηνες μας τιμήμσατε με την πρώτη επίσημη διμερή επίσκεψή σας μετά την ανάληψη καθηκόντων σας, είπε ξεκινώντας τις δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως τότε ξεκίνησε η συζήτηση για τη δημιουργία κέντρου του ΟΟΣΑ στην Κρήτη.

«Έκτοτε είχαμε συστηματική συνεργασία υπό την καθοδήγηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ.Παναγιώτη Πικραμμένου, εξετάσαμε τα πορίσματα στο φόρουμ των Δελφών και είχαμε την ευκαιρία να υπογράψουμε την έναρξη αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας. Η εξέλιξη αυτή ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία ενός σημαντικού διεθνούς φόρουμ με αιχμή τον πληθυσμό, ενώ η έδρα στην Κρήτη σηματοδοτεί και την υπερεθνική εμβέλειά του, καθώς βρίσκεται στην καρδιά της Μεσογείου» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Το σημαντικό αυτό μνημόνιο, πρόσθεσε, οπλίζει με πρόσθετες οργανωτικές ικανότητες το νεό αυτό ερευνητικό κέντρο και σημείωσε πως σε έναν τόσο διασυνδεδμένο κόσμο οι οικονομίες των χωρών δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίζονται ανεξάρτητα από τους πληθυσμούς τους.

«Δεν θα μπορούσε να επιλεγεί καλύτερος τόπος για την μελέτη των πληθυσμών από την Ελλάδα, χώρα με μεγάλη μεταναστευτική εμπειρία» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Πριν από 100 χρόνια η Ελλάδα υποδέχτηκε πάνω από 1 εκατ. Έλληνες από την Ανατολή, για να αποκτήσει η ίδια μετά μια μεγάλη διασπορά σε όλο τον κόσμο, ενώ σήμερα είναι αντιμέτωπη με την πιο δραματική τπυχή του φαινομένου».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό είπε -δείχνοντας την Τουρκία- πως το πρόβλημα γίνεται «μοχλός πολιτικών και εθνικών σκοπιμοτήτων».

Η Ελλάδα, κατέληξε, προστατεύει εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα και σώζει ζωές κατατρεγμένων.


[There are no radio stations in the database]