Οικονόμου: «Διαθέσιμη πλέον η νέα Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ μέσω του gov.gr Wallet»

10 Ιανουαρίου 2023

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μέσω ανάρτησής του στο Twitter, είπε ότι η νέα Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ είναι πλέον διαθέσιμη μέσω του gov.gr Wallet.

«Με σχέδιο συνεχίζονται τα άλματα ψηφιακού μετασχηματισμού καθώς πλέον είναι διαθέσιμη μέσω του gov.gr Wallet η νέα Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ σηματοδοτώντας την κατάργηση της έντυπης μορφής της κάρτας ανεργίας & παρέχοντας άμεση πρόσβαση», επισημαίνει στη σχετική ανάρτησή του.

Η νέα Ψηφιακή Κάρτα

Η νέα Ψηφιακή Κάρτα είναι διασυνδεδεμένη με το Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ και ενημερώνεται καθημερινά από αυτό. Εξασφαλίζεται, έτσι, σαφήνεια για το ποιος δικαιούται ποιες παροχές, σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος 4921/2022 “Δουλειές Ξανά”.

Σημειώνεται ότι η Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ αποτελεί το τέταρτο έγγραφο που εντάσσεται στο Wallet. Ήδη είναι διαθέσιμα το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και το Δίπλωμα Οδήγησης, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο προστέθηκε η Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας.

Έως τώρα έχουν αποθηκευτεί περισσότερα από 930.000 δελτία αστυνομικής ταυτότητας, 760.000 διπλώματα οδήγησης και 5.900 κάρτες αναπηρίας.


[There are no radio stations in the database]