Φρίκη στην Ινδία: Αυτοκίνητο παρέσυρε και έσερνε 20χρονη για μία ώρα

6 Ιανουαρίου 2023

Κύμα οργής και σοκ έχει προκαλέσει στην Ινδία δυστύχημα με θύμα μια κοπέλα 20 ετών, την οποία παρέσυρε αυτοκίνητο και την έσερνε για μία ολόκληρη ώρα.

Η γυναίκα επέστρεφε με το σκούτερ από την εργασία στο σπίτι της το πρωί της Κυριακής, 1η Ιανουαρίου. Συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που όχι μόνο δεν σταμάτησε για να τη βοηθήσει αλλά την παρέσυρε για μία ώρα στους δρόμους των προαστίων του Δελχί.

Και οι τέσσερις επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο ήταν άνδρες, αναφέρει ο Guardian. Ισχυρίστηκαν ότι δεν κατάλαβαν τίποτα, γιατί τα παράθυρα ήταν κλειστά και άκουγαν δυνατά μουσική. Κατηγορούνται τώρα για ανθρωποκτονία και θάνατο εξ αμελείας.

Η αστυνομία από την πλευρά της υποστηρίζει ότι οι επιβαίνοντες πανικοβλήθηκαν και συνέχισαν να οδηγούν για ώρα, σέρνοντας την άτυχη γυναίκα.

Το θύμα, η Αντζάλι Σινγκ ήταν, όπως λένε οι συγγενείς της, ένας πρόσχαρος άνθρωπος που της άρεσε να ανεβάζει βίντεο στο Instagram όπου τραγουδούσε επιτυχίες του Bollywood. Ήταν από την κάστα των νταλίτ, κάποτε την κατώτερη και πιο φτωχή στην Ινδία.

Η ζωή της κοπέλας ήταν δύσκολη, αναφέρει το BBC. Η Αντζάλι, το δεύτερο από τα έξι παιδιά της οικογένειας, είχε χάσει τον πατέρα της και άφησε το σχολείο στην εφηβεία για να εργαστεί καθώς η μητέρα της είχε προβλήματα με τα νεφρά και έμενε στο σπίτι.

Η κοπέλα προσπαθούσε να βγάλει τα προς το ζην μακιγιάροντας τις γυναίκες στη γειτονιά ενώ βοηθούσε σε γάμους και άλλe εκδηλώσεις. Το σκούτερ το είχε αγοράσει με δάνειο που σχεδόν είχε ξεπληρώσει.

«Απίστευτη σκληρότητα»

Οι αρχές έκαναν λόγο για ένα περιστατικό απίστευτης σκληρότητας. «Ακόμη και ένα σκουπίδι να μπλεχτεί, ο οδηγός το βλέπει και το αφαιρεί. Είναι δείγμα σκληρότητας και άγνοιας ότι οι επιβαίνοντες δεν πρόσεξαν ότι μια γυναίκα ήταν κάτω από το αυτοκίνητο», ανέφερε υπουργός της τοπικής κυβέρνησης.

Η νεκροψία έδειξε ότι ο θάνατος προήλθε από το σοκ και την αιμορραγία που προκάλεσαν τραύματα στο κεφάλι, την σπονδυλική στήλη και τα πόδια. Τουλάχιστον 40 τραύματα πάνω στο σώμα προκλήθηκαν μετά τον θάνατο.

Ωστόσο η οικογένεια προσθέτει ότι η κοπέλα έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης γιατί εντοπίστηκε γυμνή. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις σεξουαλικής επίθεσης.

Μετά το περιστατικό εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν έξω από αστυνομικό τμήμα ζητώντας δικαιοσύνη ενώ μέλη του κόμματος που κυβερνά το κρατίδιο στο Δελχί, το AAP, ζήτησαν την αποπομπή του αναπληρωτή κυβερνήτη του κρατιδίου, ο οποίος διορίζεται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Το AAP υποστήριξε ότι ένας από τους συλληφθέντες είναι μέλος του κυβερνώντος κόμματος BJP και για αυτό τον καλύπτουν.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε, ωστόσο, ότι η αστυνομία καθυστέρησε να επέμβει παρά τις κλήσεις.


[There are no radio stations in the database]