Προκαλεί ο Ακάρ: Πολιτικοί στην Ελλάδα αυξάνουν την ένταση με την Τουρκία, για να συγκαλύψουν σκάνδαλα

2 Ιανουαρίου 2023

Νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργου Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, που κάνει το άσπρο-μαύρο.

Ο Ακάρ, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, κατηγορεί τους Έλληνες πολιτικούς ότι επιχειρούν να συγκαλύψουν σκάνδαλα αυξάνοντας την ένταση με την Τουρκία.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε: «Η επιρροή της Τουρκίας φτάνει σε τρεις ηπείρους και το ενδιαφέρον της είναι όλος ο κόσμος. Ό,τι κάναμε θα συνεχίσουμε να το κάνουμε ακόμη πιο εντατικά στους αιθέρες και στις θάλασσες, για να προστατέψουμε και να επιτηρούμε τα δικαιώματα, τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντα μας.

Εμείς στο θέμα της Ελλάδας, έχουμε πει και το λέμε πάντα στους συνομιλητές μας ότι ως Τουρκία, ως τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, επιθυμούμε και θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα μας με διάλογο, με ειρήνη, στο πλαίσιο καλής γειτονίας και διεθνούς δικαίου.

Όμως δυστυχώς ιστορικά, γεωγραφικά και νομικά, αλλά και στα πρακτικά και στον οικονομικό τομέα, αυτά τα θέματα τα οποία είναι πολύπλοκα, η Ελλάδα όχι μόνο δεν θέλει να τα συζητήσει, αλλά προσπαθεί να τα αποτρέψει, να τα σαμποτάρει.

Κυρίως ορισμένοι πολιτικοί και αξιωματικοί για να συγκαλύψουν, να επισκιάσουν τα εσωτερικά τους προβλήματα επιχειρούν να αυξήσουν την ένταση με την Τουρκία. Σε αυτό το θέμα και εμείς με προσεκτικό τρόπο, φίλοι μου, συνεχίζουμε τις εργασίες μας.

Με προβοκατόρικες ενέργειες και ρητορική κάθε πρωί ξυπνούν και οπωσδήποτε θέτουν ένα θέμα και κάνουν ό,τι μπορούν για να εντείνουν την κατάσταση. Άλλη μια απάτη τους είναι ότι τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας – Ελλάδας, κατά κάποιο τρόπο τα παρουσιάζουν και τα μετατρέπουν σε προβλήματα ανάμεσα σε Τουρκία – ΗΠΑ, Τουρκία – ΝΑΤΟ, Τουρκία – Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως όλοι κατάλαβαν αυτά τα κόλπα τους και εκτιμούμε ότι όλοι θα είναι πιο προσεκτικοί.

Υπάρχουν πολλές αιτίες που δεν υπάρχουν κάποια αποτελέσματα. Ένα από αυτά είναι ότι αυτή την στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν κάποια σκάνδαλα. Υπάρχει το σκάνδαλο των υποκλοπών, το μεταναστευτικό σκάνδαλο και διαφθορά. Υπάρχουν και οι αποτυχίες και αυτά που δεν κατάφερε η Ελλάδα στη Μεσόγειο και αυτό το είδε η ελληνική κοινή γνώμη. Ολα αυτά για να τα συγκαλύψουν, ελπίζουν στην αύξηση της έντασης με την Τουρκία.

Αυτό δεν φέρνει κάποιο αποτέλεσμα, δημιουργώντας ένταση δεν είναι εφικτό να επιβιώσουν (πολιτικά) και αυτή η διαστρέβλωση δεν φέρνει κάποιο αποτέλεσμα.

Εμείς, αλλά και ο ελληνικός λαός βλέπει ότι ορισμένοι Έλληνες πολικοί με αυτή σπατάλη καταστρέφουν την ασφάλεια την ευημερία του ελληνικού λαού».


[There are no radio stations in the database]