Ρωσία: Η νίκη μας στην Ουκρανία είναι «αναπόφευκτη» λέει ο Σόιγκου

31 Δεκεμβρίου 2022

Η νίκη της Ρωσίας επί της Ουκρανίας είναι «αναπόφευκτη», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου όπου εξήρε τον ηρωισμό των Ρώσων στρατιωτών στη διάρκεια ενός βιντεοσκοπημένου μηνύματός του για το νέο έτος.

Ο αρχηγός άμυνας της Μόσχας, ο οποίος έχει επικριθεί έντονα από φιλοπολεμικές φωνές στη Ρωσία για αποτυχίες στο πεδίο της μάχης κατά τη διάρκεια του δεκάμηνου πολέμου στην Ουκρανία, επισήμανε ότι η κατάσταση στην πρώτη γραμμή παραμένει «δύσκολη» και επέκρινε την Ουκρανία και τη Δύση που προσπαθούν να συγκρατήσουν τη Ρωσία.

«Συναντάμε το νέο έτος σε μια δύσκολη στρατιωτικοπολιτική κατάσταση», είπε ο Σόιγκου, σύμφωνα με το Reuters. «Πρόκειται για μια εποχή που υπάρχουν εκείνοι που προσπαθούν να διαγράψουν την ένδοξη ιστορία και τα μεγάλα μας επιτεύγματα, να γκρεμίσουν μνημεία των νικητών του φασισμού, να βάλουν τους εγκληματίες πολέμου σε βάθρο, να ακυρώσουν και να βεβηλώσουν οτιδήποτε ρωσικό».

Με τις αιματηρές μάχες να συνεχίζονται στο μέτωπο και τη Ρωσία να μην έχει εξασφαλίσει τα εδάφη που επιθυμεί από τους πρώτους μήνες του πολέμου, ο Σόιγκου είπε στους Ρώσους στρατιώτες: «Η νίκη, όπως και το νέο έτος, είναι αναπόφευκτη».


[There are no radio stations in the database]