Στους δρόμους για τα τελευταία ψώνια οι καταναλωτές – Στο «κόκκινο» το κέντρο και η Κηφισίας

30 Δεκεμβρίου 2022

Οι καταναλωτές σπεύδουν να κάνουν αγορές τελευταίας στιγμής για να ετοιμάσουν το γιορτινό τραπέζι της Πρωτοχρονιάς, ελέγχοντας ωστόσο τις τιμές και στα προϊόντα.

Αυξημένη καταγράφεται η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας στο ρεύμα προς Αθήνα από το ύψος του Χίλτον αλλά και στη λεωφόρο Κηφισίας στο ανοδικό ρεύμα στο ύψος του Ψυχικού.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στη Βαρβάκειο αγορά που θα κλείσει στις 6 το απόγευμα. Αύριο θα λειτουργήσει από 7 το πρωί έως 6 το απόγευμα.

Τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ λειτουργούν με συνεχές ωράριο ως τις 9 το βράδυ. Αύριο, παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα εξυπηρετούν ως τις 8.

Ωστόσο κόντρα στην αγορά επικρατεί μεταξύ επιχειρήσεων και υπαλλήλων για τη λειτουργία ή όχι των καταστημάτων στις 2 Ιανουαρίου. Ορισμένοι επιχειρηματίες ζητούν να παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα την Δευτέρα, με αλυσίδες σούπερ μάρκετ να ανακοινώνουν ότι τελικά στις 2 Ιανουαρίου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Πάντως τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη θα επανέλθουν στο κανονικό τους ωράριο.

Με τροποποιήσεις στα δρομολόγια θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς αλλά και την ημέρα των Θεοφανίων. Όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ οι αστικές συγκοινωνίες για της 1η και την 6η Ιανουαρίου θα κινούνται με δρομολόγια Κυριακής και αργιών, ενώ αύριο 31 Δεκεμβρίου τα οδικά μέσα θα βρίσκονται στα αμαξοστάσια το αργότερο έως τις 11, οπότε τα τελευταία δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις αφετηρίες μεταξύ 9 και 10.


[There are no radio stations in the database]