Κώτσηρας: «8,4 εκατ. ευρώ στους Δήμους Μάνδρας, Μεγαρέων και Φυλής για τη βελτίωση του οδικού δικτύου»

29 Δεκεμβρίου 2022

Υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ένταξη έργων 59 Δήμων της χώρας, συνολικού προϋπολογισμού 196.917.118,72 ευρώ, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης στον Άξονα «Εκσυγχρονισμός και βελτίωση της ανθεκτικότητας κύριων κλάδων οικονομίας της χώρας».

Μεταξύ των 59 Δήμων που περιλαμβάνονται στην πρώτη φάση έκδοσης Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για την Οδική Ασφάλεια, είναι και οι Δήμοι Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μεγαρέων και Φυλής, οι οποίοι χρηματοδοτούνται έκαστος με το ποσό των 2,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Αναλυτικότερα, οι τρεις Δήμοι της Δυτικής Αττικής επιχορηγούνται:

• Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας: Έκτακτες ασφαλτοστρώσεις και βελτιώσεις οδών πυρόπληκτων και πλημμυροπαθών περιοχών του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας (ποσό χρηματοδότησης με ΦΠΑ: 2.800.000,00 €).

• Δήμος Μεγαρέων: Παρέμβαση για τη βελτίωση οδικής ασφάλειας στο Δήμο Μεγαρέων (ποσό χρηματοδότησης με ΦΠΑ: 2.800.000,00 €).

• Δήμος Φυλής: Βελτίωση οδικής ασφάλειας Δήμου Φυλής (ποσό χρηματοδότησης με ΦΠΑ: 2.800.000,00 €).

Με αφορμή την παραπάνω θετική είδηση, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κώτσηρας, δήλωσε:

«Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη από τους κ.κ. Πέτσα και Σκυλακάκη, για το σοβαρό θέμα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου στους Δήμους της χώρας, έρχεται ως επιστέγασμα της συντονισμένης προσπάθειας και αγαστής κυβερνητικής συνεργασίας.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στη Δυτική Αττική, οι Δήμοι Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μεγαρέων και Φυλής λαμβάνουν μία μεγάλη χρηματοδότηση, προκειμένου να παρέμβουν στο οδικό τους δίκτυο και τους τοπικούς δρόμους, καθώς και μέσω των έργων που θα υλοποιηθούν -μεταξύ άλλων- να διευκολυνθεί η κυκλοφορία στα πεζοδρόμια πεζών και των συμπολιτών μας με αναπηρία.

Η Κυβέρνηση προωθεί ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, με σκοπό να επιτευχθεί η βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας».


[There are no radio stations in the database]