Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ξήλωσε» στρατηγό του ο Πούτιν

28 Δεκεμβρίου 2022

Την πόρτα της εξόδου έδειξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε έναν 52χρονο στρατηγό ο οποίος είχε πει σε φίλους του ότι «παρατράβηξε ο πόλεμος στην Ουκρανία».

Πρόκειται για τον Έντουαρντ Τσερνοβόλτσεφ που επέβλεπε τον τομέα των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας FSB (πρώην KGB), όπου αναπτύσσονται διάφορα δηλητήρια σε ένα μυστικό εργαστήριο σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Mail». Είχε διατελέσει μάλιστα επικεφαλής του NII-2 FSB.

Ως πιο πρόσφατο παράδειγμα αναφέρει το δηλητήριο που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε κατά του Ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος παραμένει στην φυλακή.

Συγκεκριμένα το επιτελείο του Τσερνοβόλτσεφ συμμετείχε άμεσα στη δηλητηρίαση του Ναβάλνι με τον νευροτοξικό παράγοντα Nοβιτσόκ, αλλά και κατά ενός ακόμη πολέμιου του Πούτιν, του Βλαντιμίρ Καρά Μούρζα, ο οποίος φέρεται να δηλητηριάστηκε δύο φορές το 2015 και το 2017.

O Έντουαρντ Τσερνοβόλτσεφ που είχε ζήσει στο παρελθόν στο Κίεβο είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την εισβολή στην Ουκρανία με τον Κρεμλίνο μετά από αυτό να τον απομακρύνει από τη θέση του.

Η επίσημη δικαιολογία για την αποπομπή του είναι ότι είχε φτάσει στα ηλικία για σύνταξη ωστόσο είναι αρκετά κάτω από το συγκεκριμένο όριο.


[There are no radio stations in the database]