Σεργκέι Λαβρόφ: «Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν τη δολοφονία του Βλαντιμίρ Πούτιν» – Οι προβλέψεις του για το 2023

27 Δεκεμβρίου 2022

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν τη δολοφονία του Βλαντιμίρ Πούτιν και η Δύση κινδυνεύει με πυρηνικό πόλεμο, προβλέπει για το 2023 ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, παραμένοντας στο ίδιο μήκος κύματος με αυτά που υποστήριξε νωρίτερα σήμερα (27.12.2022) ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Η Ουάσιγκτον προηγείται των άλλων στις προκλήσεις, καθώς ορισμένοι ‘ανώνυμοι αξιωματούχοι’ του Πενταγώνου εξέφρασαν πράγματι απειλές για την πραγματοποίηση ενός ‘αποκεφαλιστικού χτυπήματος’ στο Κρεμλίνο, το οποίο στην πραγματικότητα αποτελεί απειλή απόπειρας δολοφονίας του Βλαντιμίρ Πούτιν» δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ και μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Μπορεί ο Σεργκέι Λαβρόφ να μην κατονόμασε ανθρώπους και να ανέφερε «ανώνυμους αξιωματούχους», όμως δήλωσε ανοιχτά ότι σχεδιάζεται η απόπειρα δολοφονίας του Βλαντιμίρ Πούτιν. Γι’ αυτό, προειδοποίησε πως «εάν τέτοιες ιδέες πραγματικά μελετώνται από κάποιον, τότε αυτός ο ‘κάποιος’ θα πρέπει να σκεφτεί καλύτερα τις πιθανές συνέπειες τέτοιων σχεδίων».

Επίσης, συνεχίζοντας τις προβλέψεις του για το 2023, ο Ρώσος υπουργός δήλωσε ότι αναμένει την κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω της αποχώρησης της Βρετανίας, την απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου προέδρου από το ΝΑΤΟ αλλά και τη διάσπαση του Ηνωμένου Βασιλείου και την ένταξη της Βόρειας Ιρλανδίας στην Ιρλανδική Δημοκρατία.

Ρόλο… καζαμία είχε και ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος προβλέπει ότι η Δύση θέλει να συγκρουστεί με τη Ρωσία αλλά το 2023 θα είναι καταστροφικό τόσο για την Ευρώπη όσο και για τις ΗΠΑ.

«Φαίνεται ότι έχουν αποβάλει όλα τα απομεινάρια της αξιοπρέπειάς τους», συνέχισε ο Σεργκέι Λαβρόφ και πρόσθεσε ότι «η φανταχτερή πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας είναι ένα από τα ζωηρά παραδείγματα, καθώς δήλωσε αμέσως δημόσια κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας ότι ήταν έτοιμη να διατάξει ένα πυρηνικό χτύπημα».

Προσέθεσε, επίσης, ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι «κατάφερε να πείσει τα κράτη του ΝΑΤΟ να πραγματοποιήσουν προληπτικά πυρηνικά πλήγματα κατά της Ρωσίας. Αυτό είναι πάνω από το όριο. Ωστόσο, ακούσαμε πολύ χειρότερες δηλώσεις εκ μέρους αξιωματούχων του καθεστώτος του Κιέβου».

Μάλιστα, κατηγόρησε τη Δύση ότι προβάλλει αδιάκοπα «με ανεύθυνες εικασίες ότι η Ρωσία είναι δήθεν στα πρόθυρα χρήσης πυρηνικών όπλων εναντίον της Ουκρανίας».

«Η πολιτική πορεία της Δύσης, η οποία στοχεύει στην πλήρη συγκράτηση της Ρωσίας, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Φέρει τους κινδύνους μιας άμεσης ένοπλης σύγκρουσης πυρηνικών δυνάμεων» ισχυρίστηκε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, συμπληρώνοντας πως «μας ανησυχεί βαθύτατα η διαπίστωση της προπαγανδιστικής ρητορικής που επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και γενικά στη Δύση σχετικά με το ζήτημα των πυρηνικών όπλων».

Μεταξύ άλλων, ξεκαθάρισε και ότι τόσο η Ουκρανία όσο και η Δύση πρέπει να αποδεχτούν αυτά που ζητάει η Ρωσία για «αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστικοποίηση» του ουκρανικού εδάφους, αλλιώς «ο ρωσικός στρατός θα ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα».


[There are no radio stations in the database]