Προσλήψεις – Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ: 108.000 υποψήφιοι για 5.124 θέσεις στο δημόσιο

22 Δεκεμβρίου 2022

Συνολικά 5.124 μόνιμες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο θα καλύψει η πρόσκληση-προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τον πρώτο μεγάλο γραπτό διαγωνισμό 2Γ/2022, που αναμένεται να διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2023.

Το ΑΣΕΠ ετοιμάζεται πυρετωδώς για το διαγωνισμό που θα ανοίξει την πόρτα του Δημοσίου σε λίγο περισσότερους από 5.000 υποψηφίους.

Σημειώνεται πως οι συντελεστές βαρύτητας είναι 50% για κάθε μάθημα. Η βαθμολογία της γραπτής διαδικασίας ορίζεται σε κλίμακα από 1 έως 100 και επιτυχόντες θα είναι όσοι περάσουν τη βάση που ορίστηκε στις 55 μονάδες για κάθε μάθημα/δοκιμασία και συνολικά.

Στον Πανελλήνιο διαγωνισμό 108.000 υποψήφιοι απόφοιτοι τεχνικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης – όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» – θα διαγωνιστούν για μια από τις 5.124 θέσεις εργασίας στο δημόσιο, εξασφαλίζοντας αμοιβή από 741 ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Θάνος Παπαϊωάννου, μιλώντας στην εφημερίδα, σημειώνει ότι είναι σημαντικό πόσοι τελικά θα έρθουν για να δώσουν εξετάσεις, καθώς θα υπάρξει μεγάλη προετοιμασία. Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι πρόκειται για έναν καλό αριθμό υποψηφίων ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός αλλά όχι και τόσο πολλοί ώστε να δημιουργηθούν δοικητικά προβλήματα και δυσκολίες.

Κατά τις ίδιες πηγές ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, ημέρα Σάββατο, σε αίθουσες σχολείων όλης της χώρας, ενώ εκτιμάται ότι θα χρειαστούν 15.000 επιτηρητές. Υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ θα πρέπει να βρεθούν θεματοδότες που θα βγάλουν τα θέματα.

Η διαδικασία

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε γνώσεις γενικού περιεχομένου και σε δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας. Η εξέταση και των δύο μαθημάτων θα γίνει με την μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών.

Οι επιτυχόντες θα μπουν σε πίνακα βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα (πρώτο στάδιο), προκειμένου να συμμετάσχουν, σε δεύτερο στάδιο, σε προκηρύξεις πλήρωσης θέσεων αντίστοιχων κλάδων/ειδικοτήτων σε φορείς του Δημοσίου – κεντρική διοίκηση, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ανεξάρτητες αρχές, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, υπό την εποπτεία υπουργείου και ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού.

Από το σύνολο των θέσεων, οι 3.502 προορίζονται για επιτυχόντες κατηγορίας ΠΕ, οι 1.565 για επιτυχόντες κατηγορίας ΤΕ και 57 θέσεις για Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό (ΕΕΠ). Η αναλυτική κατανομή των θέσεων ανά φορέα, έδρα, κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα θα πραγματοποιηθεί με τις προκηρύξεις του δεύτερου σταδίου.

Οι υποψήφιοι με έλλειψη φυσικών σωματικών δεξιοτήτων οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον εν λόγω διαγωνισμό, πρέπει να συνυποβάλουν τα απαιτούμενα προς τούτο δικαιολογητικά ηλεκτρονικά με την αίτηση συμμετοχής τους (σελ. 4716 της Πρόσκλησης-Προκήρυξης – Αιτήσεις – Δικαιολογητικά για Ειδική Εξέταση)

Για γενικές διευκρινίσεις σχετικά με την Προκήρυξη και τη συμμετοχή σε αυτή οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ τηλεφωνικά (2131319100, εργάσιμες ημέρες και ώρες 08:00 μέχρι 14:00) ή μέσω email στο enimerosi@asep.gr.

Για τυχόν τεχνικές διευκρινίσεις και μόνο σχετικά με τη διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δεδομένων & Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του ΑΣΕΠ ακολουθώντας τον σύνδεσμο ή τηλεφωνικά (2131319100 – Επιλογή 4):

Τις εργάσιμες ημέρες, κατά τις ώρες 08:00 μέχρι 20:00

Τις αργίες, κατά τις ώρες 10:00 μέχρι 16:00.


[There are no radio stations in the database]