H Λίλι Άλεν υπερασπίζεται τα «nepo babies» – Η βιομηχανία του θεάματος προκαλεί παιδικά τραύματα

21 Δεκεμβρίου 2022

Η μουσικός και ηθοποιός Λίλι Άλεν υπερασπίστηκε τα «nepo babies» – όρος για τα παιδιά με διάσημους γονείς – και κατηγόρησε τη βιομηχανία του θεάματος ότι προκαλεί «παιδικά τραύματα» λόγω της εχθρικής στάσης που τηρούν προς τους εργαζόμενους γονείς.

«Τα nepo babies για τα οποία θα πρέπει να ανησυχείτε είναι αυτά που εργάζονται σε νομικές εταιρείες, αυτά που εργάζονται σε τράπεζες και αυτά που εργάζονται στην πολιτική, αν μιλάμε για συνέπειες στον πραγματικό κόσμο και τα οποία κλέβουν ευκαιρίες από άλλους ανθρώπους», έγραψε η Άλεν στο Twitter. «ΑΛΛΑ αυτό δεν με αφορά».

Και συνέχισε: «Και προτού φτάσετε σε μένα επειδή είμαι μωρό nepo, θα είμαι η πρώτη που θα σας πω ότι κυριολεκτικά δεν αξίζω τίποτα».

Το σχόλιο αυτό της Βρετανίδας τραγουδίστριας πυροδότησε αντιδράσεις στο Twitter από πολλούς ακολούθους της, οι οποίοι επισήμαναν ότι έχει επωφεληθεί στον χώρο του θεάματος, καθώς είναι κόρη του ηθοποιού Κέιθ Άλεν και της παραγωγού ταινιών, Άλισον Όουεν.

Η Άλεν έχει εμφανιστεί σε δύο από τις ταινίες της μητέρας της, την ταινία «Elizabeth», με πρωταγωνίστρια την Κέιτ Μπλάνσετ και πιο πρόσφατα στην ταινία «How to Build a Girl». Σύμφωνα με το IMDb, οι πρώτες της εμφανίσεις στην οθόνη, ως παιδί, ήταν ρόλοι μικρότεροι σε έργα στα οποία πρωταγωνιστούσε ο πατέρας της, συμπεριλαμβανομένης της τηλεοπτικής σειράς «The Comic Strip Presents…»

Ο αδερφός της, Άλφι, επίσης ηθοποιός που έχει δουλέψει μαζί με την οικογένειά του, έπαιξε τον Θίον Γκρέιτζοϊ στο «Game of Thrones».

Απαντώντας σε έναν χρήστη του Twitter που ρώτησε: «Γιατί οι γονείς σου έχουν συνδέσμους στη Wikipedia[;]», η Άλεν απάντησε: «Επειδή είμαι μωρό nepo, και οι δύο γονείς μου είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι».

Αλλά η Άλεν, η οποία έγινε γνωστή με τη μουσική της στα μέσα της δεκαετίας του 2000 προτού στραφεί στην υποκριτική, συνέχισε να υπονοεί ότι η ζωή δεν είναι πάντα τέλεια για τους απογόνους των διασήμων της βιομηχανίας ψυχαγωγίας δεδομένου ότι η βιομηχανία «δεν είναι φιλική προς τους γονείς». «Στην παιδική ηλικία λαχταρούμε τη σταθερότητα και την αγάπη, την ανατροφή», έγραψε στο Twitter. «Δεν μας ενδιαφέρουν ακόμη τα χρήματα ή η εγγύτητα στην εξουσία. Πολλά από τα μωρά nepo λιμοκτονούν από αυτά τα βασικά πράγματα στην παιδική τους ηλικία, καθώς οι γονείς τους είναι πιθανώς ναρκισσιστές».

«[A] και η επιχείρηση ψυχαγωγίας δεν είναι φιλική προς τους γονείς, για παράδειγμα περιοδείες / μήνες μακριά σε γυρίσματα. Μπορεί να είναι δύσκολο να δεις το δικό σου προνόμιο όταν ακόμα επεξεργάζεσαι το παιδικό τραύμα και πολλά από αυτά τα παιδιά δεν το έχουν καταλάβει ακόμα».


[There are no radio stations in the database]