Τορόντο: Οκτώ ανήλικα κορίτσια κατηγορούνται για το φόνο 59χρονου αστέγου

21 Δεκεμβρίου 2022

Οκτώ έφηβες που γνωρίστηκαν μέσω των social media κατηγορήθηκαν για τη δολοφονία ενός άστεγου στο Τορόντο την Κυριακή, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η συμμορία τριών 13χρονων, τριών 14χρονων και δύο 16χρονων κοριτσιών, στρίμωξε το 59χρονο θύμα τους σε μια πλατεία κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 18ης Δεκεμβρίου.

Οι περαστικοί που είδαν τα κορίτσια να μαχαιρώνουν τον άνδρα, κάλεσαν αμέσως για βοήθεια, με αποτέλεσμα το θύμα να διακομιστεί σε κοντινό νοσοκομείο.

Ο 59χρονος, που ζούσε σε καταφύγιο της πόλης για αρκετές εβδομάδες, πέθανε από τα τραύματά του.

Οι έφηβες βρέθηκαν κοντά στον τόπο του εγκλήματος, έχοντας πάνω τους μεγάλο αριθμό όπλων.

Όπως αποκαλύφθηκε συμμετείχαν σε άλλη μια συμπλοκή περίπου δύο ώρες πριν σκοτώσουν τον άστεγο, γεγονός που αποδεικνύει ότι τα κορίτσια βγήκαν με σκοπό να δημιουργήσουν προβλήματα.

Τρεις από τις ανήλικες, φαίνεται να έχουν ιστορικό με την αστυνομία.

Τα κορίτσια ζουν σε διάφορα μέρη του Τορόντο και γνωρίστηκαν μέσω των social media, αν και η αστυνομία δεν γνωρίζει ακόμη πόσο καιρό γνωρίζονται μεταξύ τους. Οι αξιωματούχοι εξακολουθούν να ερευνούν γιατί συναντήθηκαν στην περιοχή και ποια μπορεί να ήταν τα σχέδιά τους για το βράδυ.
Και τα οκτώ κορίτσια έχουν κατηγορηθεί για φόνο δευτέρου βαθμού. Προφυλακίστηκαν και αναμένεται να εμφανιστούν εκ νέου στο τέλος του μήνα.


[There are no radio stations in the database]