Συντάξεις Ιανουαρίου: Εβδομάδα πληρωμών για τους συνταξιούχους

19 Δεκεμβρίου 2022

Την πληρωμή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Ιανουαρίου και την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ σε συνταξιούχους, αναπήρους και ανασφάλιστους υπερήλικες, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ο προγραμματισμός των καταβολών από τον e-ΕΦΚΑ. Οι συνταξιούχοι λόγω των γιορτών των Χριστουγέννων θα πάνε νωρίτερα στο ταμείο.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων διαμορφώνεται ως εξής:

Την Tετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.

Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν σήμερα τα 250 ευρώ

Ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ είναι η πλατφόρμα για την εφάπαξ έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 250 ευρώ, που θα καταβάλει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους που έχουν συμπληρώσει 12 έως 24 μήνες συνεχόμενης ανεργίας.

Αύριο θα δοθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ σε σχεδόν 950.000 ευάλωτους συνταξιούχους. ( Τα χρήματα θα υπάρχουν στους λογαριασμούς από σήμερα το απόγευμα).

Την ίδια ημέρα θα καταβληθεί και το έκτακτο βοήθημα στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, αναπηρικών επιδομάτων και του επιδόματος παιδιού.

Δικαιούχοι είναι οι μακροχρόνια άνεργοι που πληρούν όλες τις εξής προϋποθέσεις:

Ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ για διάστημα πάνω από 12 και έως 24 μήνες στις 30/11/2022.

Δεν είναι δικαιούχοι άλλης παροχής, επιδόματος, βοηθήματος ή ενίσχυσης της ΔΥΠΑ, του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και των οικονομικών παροχών που χορηγούνται σε άτομα με αναπηρία ή του επιδόματος παιδιού.

Πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια του επιδόματος θέρμανσης 2021, κατά το φορολογικό έτος 2021, δηλαδή έως 14.000 ευρώ για άγαμους, 20.000 ευρώ για έγγαμους, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο ή 23.000 ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η διαδικασία για την καταβολή της ενίσχυσης έχει ως εξής: Οι δυνητικά δικαιούχοι εισέρχονται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς TaxisNet στην ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ.

Καταχωρούν ή επικαιροποιούν τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της ενίσχυσης, καθώς και την οικογενειακή κατάσταση.
Η ΔΥΠΑ ελέγχει την πλήρωση των προϋποθέσεων, μέσω διασταύρωσης με τα στοιχεία αρμόδιων φορέων (ΑΑΔΕ, ΗΔΙΚΑ, ΓΓΠΣΔΔ).

Η καταβολή της ενίσχυσης γίνεται αυτόματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, οι οποίοι πιστώνονται εντός τριών εργάσιμων ημερών.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Η επιταγή ακρίβειας θα δοθεί σε 2.300.000 δικαιούχους, με εισοδηματικά κριτήρια. Πρόκειται για τις εξής κατηγορίες:

  • Ευάλωτοι συνταξιούχοι
  • Δικαιούχοι αναπηρικού επιδόματος
  • Ανασφάλιστοι υπερήλικες
  • Δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
  • Μακροχρόνια άνεργοι
  • Δικαιούχοι Επιδόματος Παιδιού έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

[There are no radio stations in the database]