Θεσσαλονίκη: Δεκάδες Αϊ Βασίληδες στον Θερμαϊκό

18 Δεκεμβρίου 2022

Δεκάδες… Άγιοι Βασίληδες, φορώντας τους χαρακτηριστικούς σκούφους, «προσθαλασσώθηκαν» στον Θερμαϊκό Κόλπο, προσφέροντας ξεχωριστές εικόνες και χαρά σε όσους είχαν την τύχη να τους δουν.

Ο λόγος για περίπου 80 μέλη του τμήματος παράκτιας κωπηλασίας ενηλίκων του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης, που φόρεσαν γιορτινά ρούχα και μπήκαν στο νερό για να διασκεδάσουν οι ίδιοι, αλλά και να υπενθυμίσουν σε όσους βρισκόταν κατά μήκος της Νέας και της Παλιάς Παραλίας της Θεσσαλονίκης, ότι πλησιάζουν τα Χριστούγεννα.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, οι κωπηλάτες -όχι μόνον έμπειροι αλλά και αρχάριοι- συγκεντρώθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης, έριξαν τα σκάφη στο νερό, φόρεσαν τις στολές και τους σκούφους -σήμα κατατεθέν του δημοφιλούς Αγίου- και με πολύ κέφι μπήκαν στο νερό, όπου ακολούθησε… πάρτι!

Όσοι απολάμβαναν τον περίπατό τους στην παραλία της Θεσσαλονίκης, έβλεπαν έκπληκτοι ένα… κυκλοφοριακό κομφούζιο από κωπηλατικά σκάφη στον Θερμαϊκό.

Το Santa Rowing, όπως ονομάζεται η ιδιαίτερη αυτή χριστουγεννιάτικη γιορτή, πραγματοποιήθηκε για έκτη χρονιά και πάντα στηρίζει εθελοντικούς συλλόγους. Φέτος στήριξε τον σύλλογο «Αγάπη» Βασιλικής Κόμνου.

Η παράκτια κωπηλασία

Το τμήμα παράκτιας κωπηλασίας του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης είναι το πρώτο, πλήρως οργανωμένο κωπηλατικό τμήμα στην Ελλάδα, το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με την παράκτια κωπηλασία (coastal rowing). Ιδρύθηκε σε συνεργασία με τον αθλητή και επί σειρά ετών παγκόσμιο πρωταθλητή Νίκο Γκουντούλα.

Η παράκτια κωπηλασία αποτελεί την extreme εκδοχή της ολυμπιακής κωπηλασίας. Εδώ οι αθλητές δεν κωπηλατούν σε ήρεμα νερά (flat water), σε λίμνες και ποτάμια, αλλά στην ανοιχτή θάλασσα (rough water) έχοντας να αντιμετωπίσουν, πέραν των αντιπάλων τους, όλες τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν!

Ο κωπηλάτης της παράκτιας κωπηλασίας δεν αρκεί να έχει καλή τεχνική και φυσική κατάσταση, αλλά θα πρέπει να διαθέτει πολύ καλό προσανατολισμό, να ξέρει να κωπηλατεί σε όλους τους καιρούς και να γνωρίζει βασικές αρχές ασφάλειας στη θάλασσα. Ένα σπορ ευγενές και απαιτητικό που γυμνάζει αρμονικά όλο το σώμα και απευθύνεται σε όλους, άνδρες και γυναίκες, που αγαπούν τη θάλασσα.

«Αγάπη»

Ο Σύλλογος «Αγάπη» Βασιλικής Κόμνου, τον οποίο στήριξε το φετινό Santa Rowing, συστήθηκε από την παλιά πρωταθλήτρια του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Ελένη Τσώνη, η οποία το 2019 έχασε την 15χρονη κόρη της Βασιλική Κόμνου εξαιτίας ιογενούς μυοκαρδίτιδας.

Βασικός στόχος του Συλλόγου αποτελεί η ενημέρωση για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και η δωρεά αυτόματων απινιδωτών σε σχολεία, συλλόγους και όπου υπάρχει ανάγκη.


[There are no radio stations in the database]