Ταϊλάνδη: Καρδιακή προσβολή υπέστη η 44χρονη κόρη του «Playboy» βασιλιά Μάχα

16 Δεκεμβρίου 2022

Άνω- κάτω είναι η Ταϊλάνδη ύστερα από την κατάρρευση της πριγκίπισσας Μπατζρακιτιγιάμπχα, κόρης του «Playboy» βασιλιά της Ταϊλάνδης που υπέστη καρδιακή προσβολή ενώ έκανε τζόκινγκ με τα σκυλιά της. Η 44χρονη Μπατζρακιτιγιάμπχα είναι η κόρη της πριγκίπισσας Σοαμσάουα, της πρώτης συζύγου του βασιλιά Μάχα της Ταιλάνδης.

Κατέρρευσε τρέχοντας με τα σκυλιά της στο εθνικό πάρκο «Khao Yai» στην επαρχία Ναχόλ Ρατσασίμα στην κεντρική Ταϊλάνδη, όπως αναφέρει το CNN. Η πριγκίπισσα, κόρη του Βασιλιά Μάχα Βαγιραλογκόρν, λέγεται ότι μεταφέρθηκε με ελικόπτερο από το νοσοκομείο Pack Chong Nana στο νοσοκομείο King Chulalongkorn Memorial Hospital. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Παλατιού, η πριγκίπισσα υπέστη καρδιακή προσβολή και η κατάσταση της είναι πλέον σταθερή και δέχεται την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη από τις κόρες του βασιλιά της χώρας που θα μπορούσα κάλλιστα να λάβει το δακτυλίδι της διαδοχής παρά το γεγονός ότι το στέμμα είθισται να μεταβιβάζεται πρώτα στους άντρες κληρονόμους. Είναι πρώην πρέσβειρα της Ταϊλάνδης στην Αυστρία ενώ επίσης έχει συνεργαστεί και με τα Ηνωμένα Έθνη, στο πλαίσιο της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών.

Το πρόβλημα υγείας της πριγκίπισσας έχει προκαλέσει αναστάτωση στη μοναρχία της Ταϊλάνδης με τον βασιλιά Μάχα, γνωστό και ως «ο βασιλιάς με το μουστάκι, να ανησυχεί ιδιαίτερα για την κατάσταση της υγείας της πρωτότοκης κόρης του.

Υπενθυμίζεται ότι, ο βασιλιάς Μάχα στέφθηκε βασιλιάς στην Ταϊλάνδη μετά τον θάνατο του πατέρα του το 2016. Όταν ξέσπασε η πανδημία της Covid, αποφάσισε να μετακομίσει στη Γερμανία παίρνοντας μαζί και το… χαρέμι του. Μαζί με τις 20 ερωμένες του είχε καταλύσει σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στη Βαυαρία, το «Grand Hotel Sonnenbichl».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο έμεινε ανοιχτό όταν όλα είχαν κλείσει προσωρινά λόγω της πανδημίας, με βάση τα περιοριστικά μέτρα που είχε λάβει η γερμανική κυβέρνηση. Ο πατέρας της πριγκίπισσας, Μάχα Βαγιραλογκόρν, έχει στον κουμπαρά του 24 δισεκατομμύρια λίρες και πλέον απολαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης.


[There are no radio stations in the database]