Παίδων Πεντέλης: Καταγγελία ότι έβαλαν κοριτσάκι με γρίπη σε δωμάτιο με υγρασία και χωρίς θέρμανση

14 Δεκεμβρίου 2022

H μητέρα ενός κοριτσιού που μεταφέρθηκε σε δωμάτιο της Β΄ Παιδιατρικής στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, κάνει λόγο για πολύ άσχημες συνθήκες. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η υγρασία τρύπαγε τα κόκαλα, θέρμανση μηδέν», κατά την καταγγελία της στην «Κοινωνία Ώρα Mega.

Σύμφωνα με την μητέρα, το παιδί έγινε μπαλάκι ανάμεσα στις κλινικές του Παίδων Πεντέλης, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «απαράδεκτο». «Εμείς νοσηλευτήκαμε Παρασκευή, στο Παίδων Πεντέλης στην Α’ Παιδιατρική, το παιδί είχε γρίπη Α’ πόναγε η κοιλιά του και μου λιποθυμούσε. Ξεκίνησα να τσακώνομαι από την Παρασκευή ακόμα και για να εξετάσουν το παιδί, τι γίνεται και λιποθυμάει» ανέφερε αρχικά.

«Μου είπαν την Κυριακή ότι το παιδί μεταφέρεται σε άλλη κλινική, στην Β’ Παιδιατρική γιατί όπως μου είπαν εφημέρευε και θα ήταν άλλα περιστατικά. Παίρνω το παιδί και πάμε, και βλέπω αυτό το χάλι που βλέπετε και εσείς», πρόσθεσε.

«Χαλασμένο το καλοριφέρ και έσταζε»

«Η υγρασία τρύπαγε τα κόκαλα, θέρμανση μηδέν. Πάω στη νοσηλεύτρια και της λέω “ή θα μου βρεις άλλο δωμάτιο ή θα γυρίσω σε αυτό που ήμουν” και μου είπε “θα δούμε τι θα κάνουμε”. Πάει μία άλλη μαμά και λέει το ίδιο πράγμα και της είπε “αυτό έχουμε, δεν γίνεται κάτι”. Παρενέβην και είπα στη νοσηλεύτρια ότι μου είπε ότι θα δούμε το θέμα απλά για να σταματήσω; Το δωμάτιο είχε 3 κρεβάτια. Ήταν χαλασμένο το καλοριφέρ και έσταζε, και από ότι κατάλαβα δεν πρέπει να βάζουν παιδιά μέσα με γρίπη ή με πνευμονία» κατήγγειλε η μητέρα του κοριτσιού.

«Πήρα το παιδί και το γύρισα στο δωμάτιο που ήταν και την επόμενη μέρα το πρωί με ξαναέστειλαν στο ίδιο δωμάτιο όπου και πάλι έκανα φασαρία για να με πάνε σε ένα δωμάτιο της προκοπής με το παιδί. Εγώ, είπα θέλω να βγω από εδώ μέσα και όχι να κάτσω άλλη μία βδομάδα. Το παιδί μου ευτυχώς τώρα είναι καλά» κατέληξε.


[There are no radio stations in the database]