Νέες απειλές Ακάρ κατά της Ελλάδας: Όσοι θέλουν «καλό μέλλον» να μάθουν από τα λάθη τους

12 Δεκεμβρίου 2022

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε τη Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, δηλώνοντας ότι η χώρα μας πρέπει να προσαρμοστεί στις τουρκικές απαιτήσεις για να έχει… καλό μέλλον.

«Δεν είναι ποτέ δυνατό να επιτρέψουμε οποιοδήποτε τετελεσμένο γεγονός. Η προσδοκία μας είναι ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί και στρατιωτικοί να εγκαταλείψουν αμέσως την αδιάλλακτη και προκλητική στάση τους για εγχώριους πολιτικούς σκοπούς, να επικεντρωθούν στην επίλυση προβλημάτων μέσω του διαλόγου και να διδαχθούν από την ιστορία. Όσοι θέλουν το μέλλον τους να είναι καλό, πρέπει να απομακρυνθούν από τα λάθη του χθες και του σήμερα» απείλησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.

«Η Ελλάδα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να αυξήσει την ένταση με παράλογες, εκτός λογικής και παράνομες απαιτήσεις και αξιώσεις, με συνεχείς προβοκατόρικες ενέργειες και επιθετική ρητορική» δήλωσε μάλιστα ο Χουλουσί Ακάρ, κάνοντας για πολλοστή φορά το… άσπρο μαύρο.

«Κοίτα ποιος μιλάει»

Σημειώνεται ότι τη στιγμή που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και ο Χουλουσί Ακάρ, διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι δεν θέλει η Ελλάδα να εξοπλίζεται με F-16 Viper ή Rafale, την ίδια στιγμή, τη Δευτέρα καυχήθηκε για την εκτόξευση των τουρκικών εξοπλιστικών προγραμμάτων!

«Tον προϋπολογισμό των αμυντικών μας προγραμμάτων από τα 5.5 δισεκατομμύρια δολάρια τον ανεβάσαμε στα 75 δισεκατομμύρια δολάρια, στο νούμερο αυτο περιλαμβάνονται και τα προγράμματα που βρίσκονται υπό δημοπράτηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης…

«Kι όλα αυτά τα καταφέραμε», πρόσθεσε δε για την Ελλάδα, «όχι με την υποστήριξη κάποιων, αλλά παρά τις απειλές, τα κρυφά και φανερά εμπάργκο τις πιέσεις και τους εκβιασμούς».

Σημειώνεται ότι σε λίγο συνεδριάζει το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο. Αναμένεται να συζητηθούν και βασικά θέματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως η Συρία και η Ελλάδα. Αργότερα αναμένονται δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, πιθανότατα ξανά της Ελλάδας…

Υστερία στα τουρκικά ΜΜΕ

Υστερία για τα νησιά και τους εξοπλισμούς επικρατεί την ίδια στιγμή στα τουρκικά ΜΜΕ. Οι Τούρκοι αναλυτές συνεχίζουν προκλητικά να κατηγορούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για… το αυτονόητο που οφείλει να κάνει ένας Έλληνας πρωθυπουργός, δηλαδή τις συμμαχίες που συνάπτει και τα εξοπλιστικά προγράμματα όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.

“Τους εκνευρίζει ότι φτάνουν τώρα νέα σύγχρονα όπλα γαλλικά, αμερικανικά στα νησιά και ότι ενισχύονται περισσότερο τα νησιά, και ότι η Ελλάδα παραλαμβάνει F-16 Viper και Rafale που η Τουρκία δεν έχει” σημείωσε ο Μανώλης Κωστίδης.

“O Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του Μητσοτάκη κάνει κάτι που η Ελλάδα δεν είχε κάνει από την ίδρυσή της. Ανέπτυξε σχέσεις με τις χώρες που η Τουρκία είχε προβλήματα. Όπως με την Αίγυπο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία και με το Ισραήλ και υπέγραψαν μαζί ειδικές συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας. Παρόλο που με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ πήγε και έκανε αμυντικές συμφωνίες με τις χώρες αυτές” δήλωσε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος Χασάν Οζτούρκ.

“Τώρα στρατιωτικοποιούν τα νησιά του Αιγαίου κι εμείς λέμε το εξής… Βασιζόμενοι στις Συνθήκες Λωζάνης και Παρισίων τότε θα ξεκινήσουμε τη συζήτηση για την κυριαρχία αυτών των νησιών” πρόσθεσε προκλητικά ο Οζτούρκ.

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε να χτυπήσει την Αθήνα με πυραύλους Tayfun αν όπως λέει “δεν καθίσει φρόνιμη”.


[There are no radio stations in the database]