Ο Πινόκιο του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο από σήμερα στο Netflix

9 Δεκεμβρίου 2022

Η ταινία φαντασίας κινουμένων σχεδίων «Πινόκιο», αμερικάνικης και μεξικάνικης παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και Μαρκ Γκούσταφσον είναι στο Netflix.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και ο πολυβραβευμένος θρύλος του stop-motion Μαρκ Γκούσταφσον αναπλάθουν το κλασικό παραμύθι του Κάρλο Κολόντι γύρω από το θρυλικό ξύλινο αγόρι, με μια ευφάνταστη ιστορία που βάζει τον Πινόκιο σε μια μαγευτική περιπέτεια η οποία υπερβαίνει κόσμους και αποκαλύπτει τη ζωογόνο δύναμη της αγάπης.

Το κλασικό παραμύθι του Γκολντόνι έχει μεταφερθεί αρκετές φορές στη μεγάλη οθόνη, έπειτα από την κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων του Ντίσνεΐ, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις προσπάθησαν να αναμετρηθούν με τη δημιουργία του φημισμένου παραγωγού και σκηνοθέτη.

Εδώ, ο βραβευμένος με Όσκαρ Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, σε συνεργασία με τον Μαρκ Γκούσταφσον κάνει μια ελεύθερη διασκευή του κλασικού έργου.

Απευθύνεται, βεβαίως, κυρίως στο ενήλικο κοινό και μιλά για τη ζωή και τον θάνατο, τη μελαγχολία και το θαύμα, τη δύναμη της αγάπης, ακόμη και για την απειλή του φασισμού, καθώς η ιστορία διαδραματίζεται κατά την περίοδο του Μουσολίνι.

«Καμία μορφή τέχνης δεν έχει επηρεάσει τη ζωή μου και τη δουλειά μου περισσότερο από τα κινούμενα σχέδια και κανένας χαρακτήρας δεν είχε τόσο βαθιά προσωπική σχέση μαζί μου όσο ο Πινόκιο», ανέφερε σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο.

«Στην ιστορία μας, ο Πινόκιο είναι μια αθώα ψυχή με έναν αδιάφορο πατέρα που χάνεται σε έναν κόσμο που δεν μπορεί να κατανοήσει και ξεκινά ένα μοναδικό ταξίδι», συνεχίζει ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο.

«Ήθελα να κάνω αυτή την ταινία από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Είμαι ευγνώμων που το Netflix μου έδωσε την ευκαιρία της ζωής μου να μεταφέρω τη δική μου εκδοχή, της ξύλινης μαριονέτας που έγινε ένα αληθινό αγόρι» καταλήγει ο βραβευμένος σκηνοθέτης.

Στο κλασικό παραμύθι του Πινόκιο, που προβάλλεται στο Netflix, σε σκηνοθεσία Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και Μαρκ Γκούσταφσον, δανείζουν τις φωνές τους οι: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ (Ewan McGregor) ως Γρύλος, Ντέιβιντ Μπράντλεϊ (David Bradley) ως Τζεμπέτο και ο πρωτοεμφανιζόμενος Γκρέγκορι Μαν (Gregory Mann) ως Πινόκιο.

Ακόμα οι Φιν Βόλφχαρντ (Finn Wolfhard), η βραβευμένη με Όσκαρ Κέιτ Μπλάνσετ (Cate Blanchett), Τζον Τερτούρο (John Turturro), Ρον Πέρλμαν (Ron Perlman), Τιμ Μπλέικ Νέλσον (Tim Blake Nelson), Μπερν Γκόρμαν (Burn Gorman), Κρίστοφ Βαλτς (Christoph Waltz) και Τίλντα Σουίντον (Tilda Swinton).


[There are no radio stations in the database]