Άνω Λιόσια: Καταστροφές δημόσιας περιουσίας, καταγγελίες για ένοπλες ληστείες αλλά… «κανείς δεν δικαιούται να ξεφεύγει από τον νόμο» λέει ο Οικονόμου

8 Δεκεμβρίου 2022

Σκηνές χάους επικρατούν τις τελευταίες δύο ημέρες -κυρίως- στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής (Ασπρόπυργο, Άνω Λιόσια, Ζεφύρι) καθώς έχουμε γίνει μάρτυρες απίστευτων προκλήσεων και καταστροφών δημόσιας και ιδιωτικής περιούσιας, την στιγμή που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αρκέστηκε να αναφέρει για τα επεισόδια από τους Ρομά ότι «κανείς δεν δικαιούται να ξεφεύγει από τον νόμο».

Η κατάσταση φαίνεται πως παραμένει ακόμα και σήμερα έκρυθμη σε Ασπρόπυργο και Άνω Λιόσια, ενώ υπάρχουν φόβοι για εκ νέου συγκεντρώσεις για τρίτη κατά σειρά ημέρα.

Οι καταστροφές του αστικού λεωφορείου στα Λιόσια, του καταστήματος ελαστικών στον Ασπρόπυργο ακόμα και οι πινακίδες οδοσήμανσης όπως μας πληροφορεί το site doxthi.gr που ξηλώθηκαν κατά την διάρκεια των χθεσινών πολύωρων γεγονότων, εκθέτουν το Υπουργείο για το ανύπαρκτο σχέδιο αστυνόμευσης που αφήνει τις περιουσίες του κράτους και των πολιτών στο έλεος τους.

Πρωτοφανής ήταν και η χθεσινή έλλειψη ικανών αστυνομικών δυνάμεων που θα μπορούσαν να αποτρέψουν τέτοιας έκτασης γεγονότα αλλά και της πυροσβεστικής όπου είδαμε μόνο του(!) το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου Φυλής να τα βάζει με τις φλόγες υπό της οδηγίες των αρμόδιων αντιδημάρχων.

Φαίνεται ότι η Πολιτική Προστασία ενός Δήμου μπορεί να λειτουργήσει, να συντονίσει και να εκπονήσει καλύτερα ένα σχέδιο επέμβασης κατά την διάρκεια των αναμενόμενων επεισοδίων, απο ολόκληρο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική μαζί!

“Βράζουν” με τα γεγονότα οι κάτοικοι του Δήμου Φυλής

Το ότι κόβεται στην μέση μια ολόκληρη πόλη 50.000 κατοίκων για δεύτερη συνεχόμενη μέρα και με μεγαλύτερης έκτασης επεισόδια απο την προηγούμενη, έχει εξοργίσει τους πολίτες του Δήμου Φυλής οι οποίοι εξαπολύουν μύδρους κατά των “ανύπαρκτων και ανήμπορων” κυβερνητικών στελεχών και του ίδιου του Υπουργού, στο διαδίκτυο.

Ειδικά σήμερα Πέμπτη 8/12 που αποσύρθηκαν τα λεωφορεία απο το Αμαξοστάσιο Φυλής για… προληπτικούς λόγους και έμειναν οι πολίτες χωρίς μεταφορικό μέσο για να μπορέσουν να πάνε στις δουλειές τους ήταν το γεγονός που ξεχείλισε το ποτήρι για πολλούς. “Ψηφίζει και η Δυτική Αττική στις ερχόμενες εκλογές. Οχι μόνο ο Νότιος Τομέας Αθηνών που θα ειναι υποψήφιος ο κύριος Υπουργός”.

Οι επαναλαμβανόμενες ενοχλήσεις των Δημάρχων, των Βουλευτών και των αρμοδίων Αντιδημάρχων της Δυτικής Αττικής προς το Υπουργείο φαίνεται ότι δεν πιάνουν τόπο και ο κύριος Θεοδωρικάκος έχει επιλέξει να θωρακίσει με αστυνομικές δυνάμεις τον τόπο εκλογής του αδιαφορώντας για τις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής.

Καταγγελίες για ένοπλες ληστείες απο Ρομά

Σύμφωνα με ρεπορτάζ απο την Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη, πολίτες που ζουν και δραστηριοποιούνται στα Άνω Λιόσια καταγγέλλουν στο synenas.gr, ότι στην περιφερειακή Αιγάλεω από Άνω Λιόσια προς τον Ασπρόπυργο δέχτηκαν επίθεση από Ρομά.

Συγκεκριμένα, οι Ρομά έχουν στήσει οδοφράγματα ενώ στέκονται παρατεταγμένοι κρατώντας δίκανα και ληστεύουν κόσμο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα ένας πολίτης τραυματίστηκε στο πρόσωπο στην προσπάθειά του να γλιτώσει από τη ληστεία.

Όπως αναφέραμε και στην αρχή οι αρμόδιοι κυβερνητικοί έχουν επιλέξει την τακτική της αποφυγής απαντήσεων και σχολιάζουν δια…. κυβερνητικού εκπροσώπου αοριστίες και ασάφειες.


[There are no radio stations in the database]