Στόλτενμπεργκ: «Η Ρωσία προσπαθεί να παγώσει τη σύγκρουση για να ανασυνταχθεί»

7 Δεκεμβρίου 2022

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε σήμερα ότι οι συγκρούσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία πιθανότατα θα εισέλθουν σε μια πιο ήσυχη φάση τον χειμώνα, αλλά η Ρωσία δε δείχνει κανένα σημάδι ότι επιδιώκει ειρηνικό τέλος στη σύγκρουση.

Απευθυνόμενος μέσω τηλεδιάσκεψης στην εκδήλωση Global Boardroom των Financial Times, ο Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι «η Ρωσία προσπαθεί να παγώσει τη σύγκρουση» προκειμένου να «ανασυνταχθεί και να ξεκινήσει μια μεγαλύτερη επίθεση αργότερα, επειδή η Ουκρανία έχει τώρα τη δυναμική». Επανέλαβε ότι η Ουκρανία θα αποφασίσει για το χρονοδιάγραμμα και το περιεχόμενο οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης με τη Ρωσία.

«Οι συνθήκες [για συνομιλίες] δεν υπάρχουν τώρα, επειδή η Ρωσία δεν έχει δείξει κανένα σημάδι συμμετοχής σε διαπραγματεύσεις που σέβονται την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Εναπόκειται στους Ουκρανούς να αποφασίσουν πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις και να συμφωνήσουν τους όρους. Οι περισσότεροι πόλεμοι και πιθανότατα και αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» τόνισε ο γ.γ του ΝΑΤΟ και πρόσθεσε ότι η «όσο περισσότερο επιθυμούμε μια ειρηνική λύση, τόσο πιο επείγον είναι να παρέχουμε στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία».


[There are no radio stations in the database]