Αργυρούπολη: 7.000 ευρώ φέρεται να έκλεψε ο συνταγματάρχης «ληστής με τη χειροβομβίδα»

6 Δεκεμβρίου 2022

Μια δραματική ιστορία, κρύβεται πίσω από τον ληστή-συνταγματάρχη με την χειροβομβίδα, που συνελήφθη χθες, Δευτέρα (5/12) το μεσημέρι μετά την τρίτη επίθεση σε τραπεζικό υποκατάστημα στην Αργυρούπολη.

Ο 53χρόνος αξιωματικός, «πνιγμένος» στα χρέη, το τελευταίο εξάμηνο δεν είχε ούτε σπίτι να μείνει, και μαζί με τη γυναίκα του και τον ανήλικο γιο του, ζούσε σε διάφορα ξενοδοχεία της Αθήνας. Μάλιστα, την χθεσινή ληστεία στην Αργυρούπολη, τη διέπραξε λίγες ώρες μετά το θάνατο της μητέρας του, η κηδεία της οποίας ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα το μεσημέρι.

Ο γνωστός ποινικολόγος Αντρέας Θεοδωρόπουλος, ο οποίος τον επισκέφτηκε χθες στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ κάνει λόγο για έναν άνθρωπο με ασταθή ψυχολογία, ο όποιος βασανίζεται από σοβαρά προβλήματα. Όπως είπε στο protothema.gr, ο εντολέας του, την ληστεία τη διέπραξε με μια «κούφια» χειροβομβίδα, μέσα στην οποια αντι για δυναμίτη και πυροκροτητη, είχε μπουκαλάκια απο σαμπουάν απο το ξενοδοχείο στην παραλιακή οπου διέμενε. Ήταν δε τόσο πρόχειρος ο σχεδιασμός, που πήγε με το αυτοκίνητο μάρκας Ford που διαθέτει οικογένεια να ληστέψει την τράπεζα, παρκάροντας το δίπλα στο υποκατάστημα.

Σύμφωνα πάντα με τον κ.Θεοδωρόπουλο, από τις τρεις ληστείες, αρπαξε συνολικά το ποσό των 7000 ευρω ενώ το σύνολο των χρεών που τον οδήγησε σε αδιέξοδο, ξεκίνησε από τις 120.000 ευρώ, το οποίο αυξηθηκε μετά απο δανεισμούς απο τοκογλύφους.

Οι αστυνομικοί του Διαρρηκτων, μετά την σύλληψη του έκαναν έφοδο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στην παραλιακή όπου διέμενε, ψάχνοντας να βρουν τα χρήματα των ληστειών που διέπραξε χωρίς όμως να καταφέρουν να τα εντοπίσουν. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα οπου πάρει προθεσμία για να απολογηθεί.


[There are no radio stations in the database]