Βόρεια Κορέα: Εκτέλεσαν δημόσια εφήβους επειδή πουλούσαν νοτιοκορεάτικες ταινίες!

5 Δεκεμβρίου 2022

Στο εκτελεστικό απόσπασμα έστησαν οι Αρχές στη Βόρεια Κορέα δύο εφήβους επειδή έβλεπαν και διένειμαν νοτιοκορεάτικες ταινίες.

Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν έχει κηρύξει πόλεμο στις ξενόφερτες ταινίες που προωθούν, σύμφωνα με την Πιονγιάνγκ, την «αντιδραστική σκέψη» και τον «καπιταλιστικό τρόπο ζωής». Η δημόσια εκτέλεση των δύο εφήβων, ηλικίας 16 και 17 ετών, έγινε μπροστά στα μάτια έντρομων κατοίκων σε αεροδρόμιο της πόλης Ιεσάν τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά το περιστατικό μαθεύτηκε τις τελευταίες μέρες, καθώς οι πληροφορίες από τη Βόρεια Κορέα -το πιο απομονωμένο καθεστώς του πλανήτη- ρέουν με το σταγονόμετρο. Ένα άλλο αγόρι, ίδιας ηλικίας, εκτελέστηκε για τον φόνο της μητριάς του.

Κάτοικοι της Ιεσάν, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Βόρειας Κορέας με την Κίνα, ανέφεραν στο Radio Free Asia ότι υποχρεώθηκαν να παρακολουθήσουν τη δημόσια εκτέλεση των τριών εφήβων. «Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν σε ομάδες στον διάδρομο προσγείωσης. Οι Αρχές τοποθέτησαν μπροστά τούς τρεις έφηβους μαθητές, τους καταδίκασαν σε θάνατο και αμέσως τους εκτέλεσαν» πρόσθεσαν.

Όπως είπαν οι κάτοικοι, αξιωματούχοι του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας τούς προειδοποίησαν: «Δεν θα συγχωρούνται όσοι παρακολουθούν ή διανέμουν νοτιοκορεάτικες ταινίες και εκείνοι που διαταράσσουν την έννομη κοινωνική τάξη δολοφονώντας άλλα άτομα, αλλά θα καταδικάζονται στην εσχάτη των ποινών».

Το καθεστώς του Κιμ χρησιμοποιεί τις δημόσιες εκτελέσεις για να τρομοκρατεί τον πληθυσμό της Βόρειας Κορέας, ώστε να συμπεριφέρεται με συγκεκριμένο τρόπο. Περίπου μία εβδομάδα πριν την εκτέλεση των εφήβων, οι Αρχές συγκέντρωσαν ντόπιους και τους προειδοποίησαν να μην παρακολουθούν ταινίες και να μην ακούν μουσική από την ευημερούσα Νότια Κορέα.

Λαθραία εισαγωγή με USB και κάρτες SD
Τα τελευταία χρόνια, ταινίες από τη Νότια Κορέα και τη Δυτική, καθώς και μουσικές και τηλεοπτικές εκπομπές, διαδίδονται σε όλη τη Βόρεια Κορέα, καθώς μεταφέρονται λαθραία με USB και κάρτες SD από την Κίνα και στη συνέχεια διανέμονται χέρι με χέρι. Η Βόρεια Κορέα ανησυχεί όλο και περισσότερο για τη διείσδυση στη νεολαία της της νοτιοκορεατικής κουλτούρας, την οποία θεωρεί παρακμιακή και αντεπαναστατική, με τις Αρχές να προβαίνουν σε τυχαίες κατασχέσεις smartphones και να επιβάλλουν σκληρές τιμωρίες στους παραβάτες.

Οι πολίτες που συλλαμβάνονται να παρακολουθούν ξένες ταινίες στέλνονται σε στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας για πέντε χρόνια μαζί με τους γονείς τους, οι οποίοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για την κακή εκπαίδευση των παιδιών τους. Αλλά αν συλληφθούν να διανέμουν ή να πωλούν νοτιοκορεάτικες ταινίες, μπορεί να αντιμετωπίσουν τη θανατική ποινή, ακόμη και αν είναι ανήλικοι, είπε στο Radio Free Asia κάτοικος της Ιεσάν.

Το καθεστώς Κιμ στήνει παγίδες
Οι δύο από τους τρεις εφήβους που εκτελέστηκαν συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να πουλήσουν USB με ταινίες στην τοπική αγορά. Οι Αρχές τοποθέτησαν κατασκόπους μέσα στο πλήθος, οι οποίοι ανέφεραν τους νεαρούς στην αστυνομία, είπε η κάτοικος. «Αυτή τη φορά οι μαθητές πιάστηκαν στην παγίδα» είπαν.

Τα νέα της εκτέλεσης διαδόθηκαν γρήγορα και κατατρομοκράτησαν τον πληθυσμό, τόνισε κάτοικος της γειτονικής επαρχίας Βόρεια Χαμγκιόνγκ της Βόρειας Κορέας. «Παρά τους εντατικούς ελέγχους και τη βίαιη καταστολή για την εκρίζωση της “αντιδραστικής σκέψης και κουλτούρας”, νεαροί συλλαμβάνονται ακόμη να παρακολουθούν λαθραία νοτιοκορεάτικες ταινίες. Κι έτσι τώρα οι Αρχές επιδίδονται σε μια εκστρατεία τρόμου μέσω των δημόσιων εκτελέσεων», είπε η δεύτερη πηγή.


[There are no radio stations in the database]