Ματωμένα πακέτα με μάτια ζώων σε πρεσβείες της Ουκρανίας στην Ευρώπη

2 Δεκεμβρίου 2022

«Ματωμένα πακέτα» με μάτια ζώων έχουν λάβει αρκετές πρεσβείες της Ουκρανίας στην Ευρώπη, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο.

Ο Νικολένκο με ανάρτησή του στο Facebook διευκρίνισε ότι πρεσβείες της Ουκρανίας που βρίσκονται στην Ευρώπη έχουν λάβει τα ματωμένα αυτά πακέτα, τα οποία είχαν περιλούσει με ένα υγρό με ιδιαίτερο χρώμα και μυρωδιά, έφτασαν στις ουκρανικές πρεσβείες.

Όπως εξήγησε ο ίδιος τέτοια πακέτα έχουν λάβει οι πρεσβείες της Ουκρανίας στην Ουγγαρία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Κροατία και την Ιταλία, όπως επίσης τα γενικά προξενεία της χώρας στην Νάπολη (Ιταλία), την Κρακοβία (Πολώνια) και το προξενείο στο Μπρνο (Τσεχία).

Σημειώνεται πως την Τρίτη στην ουκρανική πρεσβεία της Ισπανίας ανατινάχθηκε μια επιστολή βόμβα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας υπάλληλος. Στην συνέχεια, διάφοροι επίσημοι φορείς της Ισπανίας δέχτηκαν παρόμοιες επιστολές, ανάμεσά τους και το γραφείο του πρωθυπουργού.

«Μελετούμε τη σημασία αυτού του μηνύματος», ανέφερε ο Νικολένκο, προσθέτοντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα είχε δώσει εντολή όλες οι εμπλεκόμενες πρεσβείες και προξενεία να τεθούν σε κατάσταση υψηλού συναγερμού.

Βανδαλισμός σε διαμέρισμα πρεσβευτή στο Βατικανό

Ο Νικολένκο δήλωσε ότι η είσοδος στο διαμέρισμα του πρεσβευτή στο Βατικανό είχε υποστεί βανδαλισμό. Πηγή της πρεσβείας στη Ρώμη δήλωσε ότι μπροστά από την πόρτα είχαν τοποθετηθεί ανθρώπινα περιττώματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρεσβεία στο Καζακστάν είχε λάβει απειλή για τοποθέτηση βόμβας, που στη συνέχεια δεν επιβεβαιώθηκε.

Η πρεσβεία στις ΗΠΑ έλαβε επιστολή που περιείχε επικριτικό άρθρο για την Ουκρανία, ανέφερε ο ίδιος. Η επιστολή, όπως και οι περισσότερες από τις άλλες, προερχόταν από μία ευρωπαϊκή χώρα, δήλωσε ο ίδιος, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.


[There are no radio stations in the database]