Αυτή είναι η αιτία θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, σύμφωνα με νέα αποκάλυψη

2 Δεκεμβρίου 2022

Ανατροπή στο Παλάτι. Τι λέει βιογράφος για τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατό της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο ξαφνικός θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ Β‘ ήταν το γεγονός που συγκλόνισε όχι μονο τη Βρετανία αλλά ολόκληρη την υφήλιο.

Η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας πέθανε στις 8 Σεπτεμβρίου, λίγο μετά τους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, σε ηλικία 96 ετών.

Κι ενώ -όπως μετέδωσαν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης- το πιστοποιητικό του θανάτου της αναφέρει πως απεβίωσε από βαθιά γηρατειά, βιογράφος αναφέρει πως η βασίλισσα υπέφερε κρυφά από επώδυνο καρκίνο.

Η βασίλισσα, η οποία πέθανε τον Σεπτέμβριο έχοντας υπάρξει περισσότερα από 70 χρόνια στον θρόνο, όλο αυτό το διάστημα έδινε κρυφά μάχη με τον καρκίνο του μυελού των οστών – το πιο κοινό σύμπτωμα του οποίου είναι ο πόνος στα κόκαλα, σύμφωνα με το “Elizabeth: An Intimate Portrait”, νέα επερχόμενη βιογραφία γραμμένη από τον συγγραφέα και ραδιοτηλεοπτικό, Gyles Brandreth.

Στο βιογραφικό βιβλίο με τίτλο Elizabeth: An Intimate Portrait (Ελισάβετ: Ένα οικείο πορτρέτο), το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 8 Δεκεμβρίου, ο συγγραφέας και φίλος του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ, Gyles Brandreth, υποστηρίζει ότι η αείμνηστη μονάρχης έπασχε από μια μορφή καρκίνου του μυελού των οστών.

Λιγο πριν τον θάνατό της υπήρχαν εικασίες ότι η βασίλισσα αντιμετώπιζε μια ασθένεια

Το πιστοποιητικό θανάτου της ανέφερε επίσημα την αιτία θανάτου της ως «γήρας». «Είχα ακούσει ότι η βασίλισσα είχε μια μορφή μυελώματος – καρκίνο του μυελού των οστών – που εξηγούσε την κούρασή της και την απώλεια βάρους και αυτά τα “προβλήματα κινητικότητας” για τα οποία μας έλεγαν συχνά τον τελευταίο χρόνο της ζωής της», έγραψε ο Brandreth στο το βιβλίο, το οποίο κυκλοφορεί σε σειρά από την Daily Mail.


[There are no radio stations in the database]