Ο Πατούλης κατρακυλάει δημοσκοπικά και αποφασίζει να πιέσει τον… Μητσοτάκη

1 Δεκεμβρίου 2022

Η ικανοποίηση που έφερε στο Μαξίμου ο Πατούλης απο την ευρεία νίκη του στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, φαίνεται πως εξανεμίζεται μέσα σε μόλις λίγες εβδομάδες.

Η “χωρίς φρένα” δημοσκοπική κατρακύλα που έχει πάρει η παράταξη “Νέα Αρχή”, επιτάσσει την λήψη άμεσων μέτρων, γι’αυτό γινόμαστε μάρτυρες της δημόσιας άσκησης πίεσης του νυν Περιφερειάρχη προς την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Το όχημα πίεσης που επιλέγει -εν μέσω της άτυπης προεκλογικής περιόδου που διανύουμε- ειναι το Νομοσχέδιο για την Υγεία που εισάγεται σήμερα για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια, κάτι που ενοχλεί φοβερά τα κυβερνητικά στελέχη. Μέσα απο την χθεσινή ανακοίνωση οι εκπρόσωποι του Πανυγιειονομικού Μετώπου που συγκάλεσε ο ΙΣΑ ζητούν ζητούν την απόσυρση του Νομοσχεδίου για τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη και βλέπουμε τον ίδιο τον Πατούλη να βγαίνει ευθέως αντίθετα στην κυβέρνηση, κάνοντας δηλώσεις που στοχοποιούν το Νομοσχέδιο που αναμένεται να περάσει με ψήφους των Γαλάζιων Βουλευτών.

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας πρέπει να ενισχυθεί με προσωπικό και όχι να αποδυναμωθεί περαιτέρω με την υπερεργασία των σκληρά εργαζόμενων και κακώς αμειβόμενων ιατρών του. Ζητούμε την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, με προσλήψεις προσωπικού και αύξηση των μισθών στα ευρωπαϊκά επίπεδα. Ο γιατρός θα πρέπει να αμείβεται επαρκώς, για να μπορεί να επιβιώσει και να ασκεί το εκπαιδευτικό του έργο. Μόνο μια τέτοια πολιτική θα κρατήσει τους Έλληνες γιατρούς στη χώρα μας και θα σταματήσει την μετανάστευση του υψηλά εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού. Θα πρέπει άμεσα να παγώσει κάθε νομοθετική ρύθμιση και να ξεκινήσει διάλογος με τους Φορείς, με στόχο τη μεταρρύθμιση του Συστήματος Υγείας, σε νέες βάσεις» αναφέρει αυτολεξεί στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Άνθρωποι κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου που προτιμούν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, μας αναφέρουν ότι οι δηλώσεις αυτές μετέτρεψαν την ικανοποίηση σε εκνευρισμό και επιβεβαιώνουν τις επιφυλάξεις από τους ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους προς τον Πρωθυπουργό, για το πόσο συστρατευμένος θα ειναι ο νυν Περιφερειάρχης στην κυβερνητική γραμμή όσο βαδίζουμε στον δρόμο προς τις κάλπες.

Ο Πατούλης ίσως να θεωρεί ότι ο Μητσοτάκης τον χρειάζεται περισσότερο απο όσο εκείνος τον Πρωθυπουργό αλλά δεν θυμάται που βρίσκονται σήμερα κορυφαία στελέχη της ΝΔ επί προεδρίας προηγούμενων ισχυρών προέδρων, μας τονίζουν με νόημα οι ίδιες πηγές.

Ο δρόμος προς τις κάλπες ειναι πολύ μακρύς και έχουμε να δούμε, να ακούσουμε και κυρίως να γράψουμε πολλά, εντός του πολλαπλού εκλογικού έτους 2023.


[There are no radio stations in the database]