Μουντιάλ 2022: «Μαγική» Αργεντινή πέρασε στους «16», πρόκριση και για την Πολωνία

1 Δεκεμβρίου 2022

Η Αργεντινή, με σπουδαία εμφάνιση, επικράτησε 2-0 της Πολωνίας και προκρίθηκε (ως πρώτη στον 3ο όμιλο) στους «16» του Μουντιάλ 2022 και πλέον θα βρει στο δρόμο της την Αυστραλία.

Προκρίθηκε ωστόσο και η Πολωνία στην ισοβαθμία με το Μεξικό. Η Πολωνία στάθηκε τυχερή, καθώς στην ισοβαθμία με το Μεξικό (από 4β.) είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων (2-2 η Πολωνία, 2-3 το Μεξικό) κι έτσι το 2-1 της ομάδας του Χεράρδο επί της Σαουδικής Αραβίας ήταν απλά μία νίκη… γοήτρου.

Η ομάδα του Μιχνιέβιτς προκρίθηκε ως δεύτερη από το γκρουπ και θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Γαλλία με το νικητή να προκρίνεται στους προημιτελικούς.

Η Αυστραλία έκανε την έκπληξη και προκρίθηκε στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, επικρατώντας 1-0 της Δανίας στην τελευταία αγωνιστική του 4ου ομίλου της διοργάνωσης.

Το πρώτο γκολ της Τυνησίας στα γήπεδα του Κατάρ και η (τεράστια) πρώτη νίκη της, επί της Γαλλίας σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου -1-0 δεν έφταναν για να της χαρίσουν την πρόκριση στους «16» του εφετινού Μουντιάλ. Η νίκη της Αυστραλίας απέναντι στη Δανία (1-0), διατήρησε τα «καγκουρό» στη δεύτερη θέση του 4ου ομίλου και τους έδωσε το «εισιτήριο» για τα νοκ-άουτ, με τους Τυνήσιους να μένουν με την πικρή γεύση του αποκλεισμού.


[There are no radio stations in the database]