Απόπειρα απόδρασης διακινητή μεταναστών από τα δικαστήρια Χανίων

30 Νοεμβρίου 2022

Ματαίωσαν τοι άνδρες της Τροχαίας την προσπάθεια απόδρασης ενός από τους επτά αλλοδαπούς διακινητές μεταναστών, οι οποίοι οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης (29/11) στο δικαστικό μέγαρο των Χανίων ώστε να απολογηθούν, ωστόσο δεν κατάφερε να το σκάσει από τον διάδρομο της Εισαγγελίας κάτω από τη μύτη των λιμενικών που τους συνόδευαν.

Σύμφωνα με όσα γράφει το Protothema.gr, την ώρα που περίμενε να έρθει η σειρά του να δώσει εξηγήσεις για τη συμμετοχή τους στη μεταφορά 483 μεταναστών από τη Συρία, την Αίγυπτο και το Πακιστάν, ο ενήλικος Τούρκος κατάφερε να αποδράσει, άγνωστο πώς. Ωστόσο, η απουσία του έγινε αμέσως αντιληπτή και σήμανε συναγερμός, με την Αστυνομία να εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό. Μέσα σε 20 λεπτά, μοτοσικλετιστές της Τροχαίας κατάφεραν να συλλάβουν τον επίδοξο δραπέτη, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε άλλη μια δικογραφία για απόπειρα απόδρασης.

Η περιπέτεια για τους 483 μετανάστες από τη Συρία, την Αίγυπτο και το Πακιστάν, που ήταν 336 άνδρες, δέκα γυναίκες, 126 ανήλικα αγόρια και εννέα ανήλικα κορίτσια, ξεκίνησε πριν από 11 ημέρες από τα παράλια της Αιγύπτου και πήρε τέλος την προηγούμενη Τρίτη, όταν διασώθηκαν μετά από μια γιγαντιαία επιχείρηση του Λιμενικού δέκα ναυτικά μίλια νότια της Παλαιόχωρας. Από το περασμένο Σάββατο, έχουν μεταφερθεί σταδιακά στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στη Μαλακάσα.


[There are no radio stations in the database]