Στα 4,8 Ρίχτερ o σεισμός στη νότια Εύβοια – Κουνήθηκε και η Αττική

29 Νοεμβρίου 2022

Σεισμός μεγέθους 4,8 Ρίχτερ καταγράφηκε στις 6:32 τα ξημερώματα από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στην περιοχή της Εύβοιας και συγκεκριμένα 9χλμ νοτιανατολικά των Ζαράκων. 

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 13,3 χλμ. και έγινε αισθητός στην Αττική.

Λίγα λεπτά μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ ακολούθησε σεισμός 3,2 Ρίχτερ με επίκεντρο την ίδια περιοχή, ενώ στις 7.23 σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση 4,1 Ρίχτερ και έγινε και αυτός αισθητός στην Αττική.

Ο Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι η νότια Εύβοια δεν είναι μια περιοχή που δεν θεωρείται σεισμογενής και συμπλήρωσε ότι είναι νωρίς ακόμη να πούμε αν είναι ο κύριος σεισμός.

seismos2

Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, μιλώντας επίσης στο MEGA, εκτίμησε πως πιθανότατα θα μεταβληθεί το ύψος του μεγέθους του σεισμού.

«Στο σημείο εκείνο δεν έχουμε κάποιο εμφανές ρήγμα. Το γεγονός ότι ο σεισμός έγινε εκεί ήταν μία έκπληξη. Δεν το περιμέναμε, γιατί δεν είναι μία περιοχή που έχει δώσει στο παρελθόν σεισμούς. Περιμένουμε την εξέλιξη της σεισμικότητας προκειμένου να κάνουμε πιο σωστές εκτιμήσεις», ανέφερε σχετικά.

Όπως εξήγησε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος στην περιοχή που σημειώθηκε ο σεισμός της Τρίτης «είχαμε μικρότερους σεισμούς το προηγούμενο διάστημα».

«Είναι προφανές ότι η περιοχή είναι σε σεισμική διέγερση. Χρειάζεται προσοχή στην περιοχή αυτή. Χρειάζεται πολύ καλή αξιολόγηση» πρόσθεσε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον ίδιο ήταν επιφανειακός σεισμός «και όλη η σεισμική σειρά στην περιοχή αυτή είναι τέτοιοι σεισμοί»


[There are no radio stations in the database]