Twitter: Ο Μασκ απέλυσε νύχτα δεκάδες ακόμα εργαζόμενους, παραμονή της γιορτής των Ευχαριστιών

25 Νοεμβρίου 2022

Ο νέος διευθυντής του Twitter, προχώρησε στην απόλυση δεκάδων ακόμα εργαζομένων, αν και πριν λίγες ημέρες ο Έλον Μασκ είχε δηλώσει ότι τελείωσαν οι απολύσεις και αντιθέτως ενδιαφερόταν να προσλάβει νέα άτομα.

Σύμφωνα με το Business Today, αρκετές δεκάδες υπάλληλοι του Twitter απολύθηκαν τη νύχτα της Τετάρτης – οι περισσότεροι από τους οποίους μηχανικοί – παραμονή της γιορτής των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι άνθρωποι που απολύθηκαν ανήκαν στους «σκληροπυρηνικούς», αυτούς που είχαν αποφασίσει να μείνουν πίσω για να υποστηρίξουν το Twitter του Μασκ.

Επίσης, απολύθηκαν με τον ίδιο απρόσωπο τρόπο – ένα προσωπικό email και διακοπή της πρόσβασής τους τις εσωτερικές υπηρεσίες και επικοινωνίες του Twitter.

Η Twitter απέλυσε υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησής της και επέβαλε δραστικό περιορισμό του αριθμού των θέσεων εργασίας μετά τη θυελλώδη εξαγορά της εταιρίας από τον Ίλον Μασκ που ολοκληρώθηκε τον προηγούμενο μήνα. Περίπου 50% των εργαζομένων της Twitter (περίπου 3.700 εργαζόμενοι) απολύθηκαν, ενώ περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι παραιτήθηκαν, διαμαρτυρόμενοι για τον νέο τρόπο ηγεσίας της πλατφόρμας.


[There are no radio stations in the database]