Κιβωτός του Κόσμου: Η «κόκκινη γραμμή» της υπεράσπισης του πατέρα Αντώνιου και το μυστήριο με τη θυρίδα που άδειασε

25 Νοεμβρίου 2022

Συνεχίζεται το τσουνάμι των καταγγελιών ενώ οι ορκωτοί λογιστές πιανουν από σήμερα δουλειά για να ελέγξουν τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου.

Κάθε ημέρα που περνά νέες καταγγελίες σχετικά με την Κιβωτό του Κόσμου έρχονται στο φως και το κουβάρι των εξελίξεων μπλέκει περισσότερο.

Χθες Πέμπτη συνεδρίασε για τρεις ώρες το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΜΚΟ, με τη νέα πρόεδρο, Αλεξάνδρα Μαρτίνου, η οποία έχει παραλάβει τα πρώτα στοιχεία από γυναίκα που ήταν μέλος στο προηγούμενο Δ.Σ. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της «Κιβωτού του Κόσμου» θα συνεργαστεί με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών για τον έλεγχο της λειτουργίας της.

Η Οικονομική Αστυνομία που ανέλαβε τη διερεύνηση της διαχείρισης των τεράστιων ποσών που διαχειρίστηκε τα τελευταία χρόνια η «Κιβωτός», έχει στο στόχαστρό της, εκτός του Ιερέα ιδρυτή της οργάνωσης αυτής, της συζύγου του και της μητέρας του, οι οποίες φαίνονται και ως ιδιοκτήτριες του Εθελοντικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού, έχουν μπει τα επτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, και άλλα στελέχη του οργανισμού.

Ορκωτοί λογιστές κάνουν «φύλλο και φτερό» τη ΜΚΟ
Σύμφωνα με το Star, οι ορκωτοί λογιστές πιάνουν από σήμερα Παρασκευή δουλειά, ώστε να ελέγξουν όλα τα οικονομικά στοιχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή πήρε ένα μεγάλο μέρος από το περιεχόμενο της θυρίδας της «Κιβωτού», που βρισκόταν σε υποκατάστημα τράπεζας, στην Αθήνα.

Το περιεχόμενο της θυρίδας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, ωστόσο φαίνεται πως η πρεσβυτέρα δεν έκλεισε τη συγκεκριμένη θυρίδα, αλλά φρόντισε να ενημερώσει άλλη τράπεζα ότι θα ανοίξει νέα θυρίδα. Πάντως, στον λογαριασμό της Κιβωτού στο συγκεκριμένο πιστωτικό ίδρυμα φέρεται να διατηρούνταν ένα ποσό ύψους 2.000.000 ευρώ.

Ο 19χρονος που άνοιξε τον χορό των καταγγελιών, ζει πλέον σε ασφαλές σπίτι με τη μητέρα του
Ο 19χρονος που βρήκε το θάρρος να κάνει την καταγγελία σε βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της Κιβωτού ζει δύσκολες ώρες. Όπως είπαν φίλοι του μιλώντας στο Star είναι πολύ πληγωμένος και σιωπηλός και έχει αποτραβηχτεί σε ασφαλές σπίτι με τη μητέρα του.

“Είναι φίλος μου εδώ και πολλά χρόνια. Δεν πιστεύω ότι λέει ψέματα, γιατί δεν έχει λόγο να πει ψέματα το παιδί. Δε νιώθει και πολύ καλά, αλλά θέλει να βοηθήσει τα υπόλοιπα παιδιά που είναι εκεί μέσα”, ισχυρίστηκε ο Αργύρης.

Ο 19χρονος εξακολουθεί να είναι στεναχωρημένος για όσα ακούγονται, είπε η φίλη του Μαρία.

Παράλληλα μια συγκλονιστική μαρτυρία για υψηλόβαθμο στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου έφερε στο φως το Star. Η 18χρονη Χριστίνα είδε με τα μάτια της να κάνει άσεμνες χειρονομίες στον 19χρονο καταγγέλλοντα.

“Είδα τον πάτερ στη θάλασσα. Ο …. να πιάνει τον …. και να τον πετάει σαν παιχνίδι. Στο σημείο που τον έπιανε τού είχε βάλει το χέρι μέσα από το μαγιό. Το έχω δει με τα μάτια μου”, υποστηρίζει η 18χρονη.

Μάλιστα μετά την εικόνα που αντίκρυσε, ο 19χρονος την προσέγγισε, όπως υποστηρίζει, και της αποκάλυψε τι βίωσε.

“Ο 19χρονος μετά μου εξομολογήθηκε ό,τι συνέβη και μου είπε να μείνει μεταξύ μας”, πρόσθεσε η κοπέλα.

Το κορίτσι, το οποίο δε φοβάται και μιλάει με το πρόσωπό της, είχε παρατηρήσει μια… “αδυναμία” υψηλού στελέχους της Κιβωτού στο πρόσωπο του 19χρονου.

“Ζητούσε από τον… άσχημα πράγματα. Να του βάλει και να του βγάλει τα παπούτσια, να του βάλει να φάει, να σηκώνει βαλίτσες. Μόνο ο…, κανένα άλλο παιδί. Τον 19χρονο τον έπαιρνε παντού μαζί του. Καλαμάτα, Χίο, ‘Ηπειρο, σε όποιο ταξίδι πήγαινε ήταν κι ο 19χρονος” είπε η κοπέλα στην κάμερα του Star.

“Τα πρωτοπαλίκαρα του πατέρα Αντώνιου”
Η νεαρή στη συνέντευξη μίλησε και για τα “πρωτοπαλίκαρα” του πατέρα Αντωνίου.

“Ο… ήταν κακός, ψυχρός, απότομος, άκουγαν το όνομά του και κρύβονταν πίσω από τους τοίχους, τους μείωνε. Στον Βόλο νομίζω είχε χτυπήσει τρία παιδιά” είπε μεταξύ άλλων.

Όσο για την απόφασή της να μιλήσει ανοιχτά, η Χριστίνα είπε στο Star πως αφενός ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις του πατέρα Αντωνίου περί “παραβατικών παιδιών” και αφ’ετέρου θέλει να προστευθούν τα παιδιά στα οποία, όπως είπε, “τους συμπεριφέρονται σαν σκουπίδι”.

Φιλοξένησα τον 19χρονο, δεν πιστεύω τις καταγγελίες”
Ωστόσο, ένας άλλος νεαρός που γνώριζε τον 19χρονο έχει άλλη γνώμη για την καταγγελία. περιγράφοντας ένα παιδί που έπινε πολύ…

“Όταν έφυγε από τη δομή ήρθε να μείνει σε μένα. Έξι μήνες τον είχα εδώ στη Χίο. Αυτό το παιδί έπινε… Η συμπεριφορά του ήταν λίγο περίεργη, δε μου άρεσε”, υποστήριξε.

Την ίδια στιγμή, ο ψυχίατρος θεολόγος, πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου, τασσόταν υπέρ της διοίκησης της Κιβωτού.

“O πατήρ Αντώνιος βγαίνει με το πρόσωπό του. Η πρεσβυτέρα του με το πρόσωπό της. Και έρχεται τώρα ένας πιτσιρίκος, που όμως τον αγκάλιασαν, τον περιέθαλψαν, έρχεται λοιπόν αυτό το παιδί να κατηγορήσει ποιόν; Τον ευεγέρτη του”, δήλωσε χαρακτηριστικά στο focus fm.

Η «κόκκινη γραμμή» της υπεράσπισης του πατέρα Αντώνιου
Μετά από επαφές που είχε με μερικά από τα ποιο επιφανή δικηγορικά γραφεία της Αθήνας, κατέληξε στη ομάδα των δικηγόρων που θα τον εκπροσωπούν από εδώ και στο εξής. Ο ιδρυτής και ηγετικό στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου επέλεξε τρεις γνωστούς δικηγόρους οι οποίοι θα είναι οι νομικοί του παραστάτες.

Πρόκειται για τον Θρασύβουλο Κονταξή, τον Τάσο Τριανταφύλλου και τον Γιάννη Κώτσο. Και οι τρεις γνωστοί και έμπειροι νομικοί των Αθηνών, που αναλαμβάνουν τις όποιες δικαστικές εκκρεμότητες του πατέρα Αντώνιου ανακύψουν.

Η «κόκκινη γραμμή» της υπεράσπισης του πατέρα Αντώνιου είναι μία, πως δεν ασέλγησε ούτε σε βάρος του 19χρονου, ούτε σε βάρος οποιοδήποτε άλλου παιδιού και μάλιστα αυτό θα αποδειχθεί με στοιχεία.


[There are no radio stations in the database]