«Bόμβα» Σήλιας Κριθαριώτη για την «Κιβωτό του Κόσμου»: «Θέλαμε να κάνουμε δωρεά και μας έβαλαν έναν όρο»

24 Νοεμβρίου 2022

Ζαλίζει το αστρονομικό ποσό που βρέθηκε στα ταμεία της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», καθώς όπως αποκαλύπτεται μόνο μεταξύ 2017 και 2021 έγιναν δωρέες ύψους 27,7 εκατ. ευρώ.

Σε εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι δωρεές που έκαναν επιφανείς επιχειρηματίες – αλλά και απλοί πολίτες από το υστέρημά τους – στην Κιβωτό του Κόσμου, προκειμένου να υποστηρίζονται και να έχουν μια καλύτερη ζωή τα παιδιά που φιλοξενούνταν στις δομές της ΜΚΟ ανά την Ελλάδα.

Εφοπλιστές, βιομήχανοι, μεγάλες εταιρίες και οργανισμοί του Δημοσίου, ομογενείς, σχολεία, σύλλογοι, και πολλοί απλοί άνθρωποι έδιναν όχι μόνο χρήματα αλλά δώριζαν ακίνητα και οικόπεδα. Πολλοί, όμως, από αυτούς απογοητεύτηκαν από τις εξελίξεις αλλά και από κάποιες… περίεργες συμπεριφορές.

Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία της Σήλιας Κριθαριώτη:

«Ο άντρας μου ήθελε να κάνει κι όπως το έχει κάνει στη Χίο και σε άλλα μέρη της Ελλάδος δωρεά διάφορα κτίρια για να φιλοξενούνται παιδιά».

Η κιβωτός, όμως είχε έναν όρο να τους γράψουν τα κτίρια, αποκαλύπτει η γνωστή σχεδιάστρια μόδας.

Προβληματισμός από όσους δώρισαν σπίτια και οικόπεδα

Ο Κώστας Λούλης βιομήχανος από το Βόλο που δώρισε δύο σπίτια περίπου 3.000 τ.μ. σε οικόπεδα – συνολικής έκταση 25 στρεμμάτων – μίλησε στο Mega και υπογράμμισε πως περιμένει την έρευνα της δικαιοσύνης:

«Πραγματικά δεν είμαι κάθε άλλο παρά ευχαριστημένος από την εξέλιξη η οποία υπάρχει και πάνω από όλα προβληματίζομαι για το μέλλον αυτών των παιδιών».

Η Μίνα Σπυρπούλου – Καρέλια, χήρα του βιομήχανου Καρέλια δώρισε οικόπεδο 32 στρεμμάτων με 2 ακίνητα στην Καλαμάτα.

«Δωρίσαμε το σπίτι μας στην Κιβωτό του Κόσμου, γιατί πιστεύαμε ότι θα υπάρχει κρατική και εκκλησιαστική εποπτεία Ας φροντίσει το κράτος να έχει την εποπτεία και να συνεχίσουν να φιλοξενούνται παιδιά. Να φροντίσει να μην πάνε χαμένες οι δωρεές οι οποίες δόθηκαν για τα ταλαιπωρημένα παιδιά και όχι για τις ορέξεις κάποιων, αν βέβαια αυτό αποδειχθεί».

Tην ίδια ώρα, η Κύπρια δισεκατομμυριούχος Κλέλια Χατζηιωάννου έδωσε το Πάσχα του 2018 άγνωστο χρηματικό, ενώ η επιχειρηματίας Δήμητρα Κατσαφάδου χάρισε το σπίτι της και τώρα επιθυμεί μετά τις εξελίξεις να παγώσει τη διαδικασία.


[There are no radio stations in the database]