Μουντιάλ 2022: Σκέψεις της Δανίας να αποχωρήσει από την FIFA

23 Νοεμβρίου 2022

Συνέπειες που δεν περίμενε ίσως έχει η FIFA μετά την απόφασή της να τιμωρήσει με κάρτα τους αρχηγούς που θα φορούσαν το περιβραχιόνιο του «OneLove» στην πρώτη αγωνιστική του Μουντιάλ, ποινή η οποία αποθάρρυνε της ομάδας με αποτέλεσμα να μην γίνει η ενέργεια αυτή από τις επτά ευρωπαϊκές χώρες που το συζητούσαν.

Στην συνέντευξη Τύπου που έγινε το πρωί της Τετάρτης (23/11) ο CEO της ομοσπονδίας της Δανίας, Γιάκομπ Γιένσεν τόνισε πως στην συνάντηση που έγινε τη Δευτέρα η FIFA ξεκαθάρισε στους ιθύνοντες των χωρών αυτών πως θα δινόταν τουλάχιστον μία κίτρινη κάρτα (στους παίκτες που θα φορούσαν το περιβραχιόνιο «OneLove»). Έγινε συζήτηση για το κατά πόσο αυτό έχει νομική βάση, αλλά υπήρχε. Η ποινή θα μπορούσε να είναι μία κίτρινη κάρτα ή ότι ο αρχηγός δεν θα μπορούσε να βγει στο γήπεδο ή πως θα δεχθεί μία τιμωρία».

Αυτό εκνεύρισε την ομοσπονδία της Δανίας που τόνισε δια στόματος του προέδρου της Γέσπερ Μόλερ πως όχι μόνο δεν θα υποστηρίξει την FIFA στις επόμενες εκλογές, αλλά υπάρχουν σκέψεις και συζητήσεις για να αποχωρήσει η χώρα από την FIFA.

«Υπάρχουν προεδρικές εκλογές στην FIFA. Υπάρχουν 211 χώρες στην Παγκόσμιο Ομοσπονδία και καταλαβαίνω πως ο τωρινός πρόεδρος έχει την επίσημη υποστήριξη 207 εξ’ αυτών. Η Δανία δεν είναι ανάμεσά τους και ούτε πρόκειται να βρεθεί».

Δεν είναι μία απόφαση που έχει γίνει τώρα. Το έχουμε ξεκαθαρίσει αυτό εδώ και καιρό. Το συζητάμε και με τις άλλες χώρες της Σκανδιναβίας από τον Αύγουστο. Το έχω σκεφτεί ξανά. Φαντάζομαι πως θα υπάρχουν προκλήσεις αν η Δανία φύγει μόνη της. Αλλά αφήστε μας να δούμε αν θα έχουμε διάλογο για τα πράγματα αυτά.

Πρέπει να σκεφτώ σχετικά με την ερώτηση του πως θα αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη μας στην FIFA. Πρέπει να αξιολογήσουμε τι έχει συμβεί και μετά να δημιουργήσουμε μία στρατηγική, επίσης με τους Σκανδιναβούς φίλους μας»

Πηγή:www.gazzetta.gr


[There are no radio stations in the database]