Μιχαηλίδου: «Το μεσημέρι ανακοινώνεται το νέο ΔΣ της Κιβωτού – θα είναι πρόσωπα κύρους»

22 Νοεμβρίου 2022

Εμβρόντητη η κοινωνία παρακολουθεί τις καταγγελίες να πληθαίνουν για την «Κιβωτό του Κόσμου», με τη Δόμνα Μιχαηλίδου να κάνει την πρόβλεψη πως αφού τα στόματα «άνοιξαν», θα υπάρξουν καταγγελίες και για άλλες δομές.

Σχετικά με την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», νέος κύκλος καταθέσεων με 10 μάρτυρες ανοίγει σήμερα, τη στιγμή που στα όσα αποκαλύπτονται περιλαμβάνουν ξύλο, τιμωρίες, ασέλγεια, σεξουαλική βία, απομόνωση, απομόνωση των παιδιών από τους γονείς του, κλίμα φόβου και τρομοκρατίας φιλοξενούμενους και εργαζόμενους και απλήρωτη εργασία, βάζοντας στο κάδρο τον ίδιο τον π. Αντώνιο και την πρεσβυτέρα.

Μιχαηλίδου: «Τα πρόσωπα του ΔΣ της Κιβωτού του Κόσμου θα είναι πρόσωπα κύρους»

Η Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega» σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει βρει τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το νέο διοικητικό συμβούλιο της Κιβωτού του Κόσμου και τόνισε ότι θα είναι πρόσωπα κύρους.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανέφερε: «Πρέπει να αλλάξει η κατάσταση αυτή, πρέπει να μπει μέσα μία διοίκηση η οποία έχει την γνώση και την τεχνογνωσία από την παιδική προστασία και επίσης να ξέρουμε ότι θα είναι διαφανείς και αποτελεσματικοί άνθρωποι».

Μιχαηλίδου: «Βάλαμε προδιαγραφές για να γίνονται έλεγχοι»

Αναφορικά με το μέλλον των δομών και τον έλεγχο σε αυτές η υφυπουργός σημείωσε: «Το πλαίσιο έχει αλλάξει και το αλλάξαμε ακριβώς για να μπουν κανόνες. Βάλαμε στο τέλος Μαΐου του 2022 τις προδιαγραφές για να γίνονται έλεγχοι».

Η υφυπουργός τόνισε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ακόμα εάν στην Κιβωτό υπάρχει κύκλωμα υιοθεσιών και κατά πόσο ή εάν έχουν γίνει οικονομικές ατασθαλίες.

Επιπλέον η υφυπουργός έκανε την πρόβλεψη ότι τα στόματα «άνοιξαν» μετά την υπόθεση της Κιβωτού και είναι πιθανόν να έρθουν στην επιφάνεια καταγγελίες και για άλλες δομές.

Καταλήγοντας η Δόμνα Μιχαηλίδου υπογράμμισε ότι μέσα σε τρία χρόνια έχει επιτευχθεί 40% των παιδιών που ζούσαν μέσα σε δομές να έχουν αποϊδρυματοποιηθεί.

Σούρας: Η πρεσβυτέρα «έκαψε» τον π. Αντώνιο

Στην εκπομπή του MEGA, το παρόν έδωσε και ο Δημήτρης Σούρας, ψυχίατρος, που σχολίασε για την πρεσβυτέρα: «Στην συνέντευξη που έδωσε  ”έκαψε” τον πατέρα Αντώνιο, γιατί ήταν παρεμβατική, αγχωμένη και  τον ”καπέλωσε”».

«Απόλυτη ντροπή να ρίχνει το φταίξιμο στα παιδιά» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σούρας.


[There are no radio stations in the database]