Έρευνα με εντολή του υπουργείου Παιδείας για την καταγγελία της 16χρονης μαθήτριας αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος

22 Νοεμβρίου 2022

Έρευνα έχει διαταχθεί, ύστερα από εντολή του υπουργείου Παιδείας, για την καταγγελία 16χρονης μαθήτριας ότι δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον διευθυντή του σχολείου σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει ο Ελεύθερος Τύπος στην έντυπη και ηλεκτρονική μορφή του.

Το δημοσίευμα:

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα είναι γνωστό στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρο Κόπτση, από το περασμένο Σάββατο και έχει δοθεί εντολή να διερευνηθούν οι καταγγελίες, χωρίς όμως να δίνονται παραπάνω λεπτομέρειες, λόγω της ευαισθησίας του θέματος. Ο διευθυντής του σχολείου φέρεται να βρίσκεται σε άδεια, κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Χθες, μαθητές και γονείς διαμαρτυρήθηκαν ύστερα από τις καταγγελίες της 16χρονης προχωρώντας σε κατάληψη του σχολείου και ζητώντας από τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν σε δράσεις υποστήριξης της μαθήτριας και του σχολικού περιβάλλοντος.

Οπως αναφέρουν σε κείμενο διαμαρτυρίας, έχουν γίνει καταγγελίες στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, και γονείς και μαθητές ζητούν αυτές να αποσταλούν άμεσα στον εισαγγελέα Ανηλίκων και την Υπηρεσία Προστασίας Ανηλίκων, με στόχο να ενεργοποιηθεί η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε επιστολή των γονέων αντέδρασε και η δημοτική Αρχή, η οποία ενημερώθηκε από τη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης για το περιστατικό, όμως δεν είναι αρμόδια για την απομάκρυνση του διευθυντή, όπως ζητούν οι γονείς.

Στις καταγγελίες γονέων και μαθητών γίνεται λόγος ακόμα και για συγκάλυψη από μικρή μερίδα καθηγητών της καταγγελίας της μαθήτριας, η οποία φέρεται να είχε μιλήσει εδώ και δύο μήνες σε καθηγητές της για τη συμπεριφορά του διευθυντή του σχολείου.

Σύμφωνα με περιγραφές συμμαθητριών της (protothema.gr), η 16χρονη είχε αναφέρει ότι είχε βρεθεί κάποιες φορές στο γραφείο του, σε κάποιες σύντομές συναντήσεις που είχε μαζί του, καθώς είχε κρίσεις πανικού, με τον διευθυντή να προβαίνει σε άσεμνες πράξεις, φέρνοντας την έφηβη σε δύσκολη θέση.

Ο διευθυντής φέρεται να τη χάιδευε στους ώμους, να την αγκαλιάζει και να την πιάνει σε σημεία που η 16χρονη ένιωθε πολύ άβολα. Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, της έστελνε ακόμα και μηνύματα για να συναντηθούν εκτός σχολείου.

πηγή: eleftherostypos.gr


[There are no radio stations in the database]