Σοκ στα Άνω Λιόσια: Μαθητές του 1ου λυκείου καταγγέλλουν παρενόχληση καθηγητή σε μαθήτρια

21 Νοεμβρίου 2022

Μία σοκαριστική υπόθεση σημειώθηκε σε σχολείο στα Άνω Λιόσια.

Ειδικότερα, οι μαθητές του 1ου Λυκείου Άνω Λιοσίων προχώρησαν σήμερα Δευτέρα (21/11) σε κατάληψη του σχολείου, διαμαρτυρόμενοι σχετικά με το απίστευτο περιστατικό που σημειώθηκε στον χώρο του σχολείου. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν τα ίδια τα παιδιά, καθηγητής του σχολείου παρενόχλησε μαθήτρια! Τα παιδιά γνωστοποίησαν το περιστατικό μέσω ανακοίνωσης που τοιχοκόλλησαν έξω από το σχολείο.

Μάλιστα τα παιδιά ζητούν την κίνηση των διαδικασιών για να διαλευκανθεί η υπόθεση, επικαλούμενα τόσο την βοήθεια της Υπουργού Παιδείας, όσο και της Διευθύντριας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, της διοίκηση του Δήμου, αλλά και των τοπικών μέσων!

Εκτός από την ανακοίνωση, στην κεντρική θύρα του σχολείου είχε κρεμαστεί ένα πανό στο οποίο αναγραφόταν επάνω «Κάτω τα χέρια από τους μαθητές».

Ανάστατη η τοπική κοινωνία

Φυσικά, η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη, ενώ και οι γονείς αλλά και οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε αναβρασμό, ζητώντας να προχωρήσει η έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί, καθώς μια τέτοιου είδους καταγγελία, όχι μόνο είναι πρωτόγνωρη για το Δήμο Φυλής, αλλά παράλληλα και εξαιρετικά σοβαρή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, έχει διαταχθεί ΕΔΕ από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τις 16 του μήνα (βρίσκεται εν εξελίξει), ωστόσο μόλις σήμερα ενημερώθηκαν σχετικά οι καθηγητές.

Τέλος, ο εν λόγω καθηγητής σήμερα απουσίαζε από το σχολείο και έτσι δεν ήταν σε θέση να δώσει τη δική του εκδοχή για το συμβάν, κάτι που θα κληθεί να κάνει τις επόμενες ώρες. Παράλληλα, η μαθήτρια που κατήγγειλε το περιστατικό ισχυρίζεται ότι διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να στηρίξει τη βαρύτατη κατηγορία.

Πηγή: cityface.gr


[There are no radio stations in the database]