Πλεύρης για Κιβωτό: «Αν ισχύουν οι καταγγελίες, μιλάμε για κόσμο που θα μπει φυλακή»

21 Νοεμβρίου 2022

«Αν ισχύουν οι καταγγελίες μιλάμε για πολύ σκληρά κακουργήματα, μιλάμε για κόσμο που θα μπει φυλακή» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και βάναυσες συμπεριφορές στην Κιβωτό του Κόσμου.

«Η Πολιτεία θα παρέμβει άμεσα για να προστατευτούν αυτά τα παιδιά» υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης. Σημειώνεται ότι για το θέμα πραγματοποιείται αυτή την ώρα έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου.

«Η Κιβωτός ήταν από τις ΜΚΟ που είχαν πολύ μεγάλη απήχηση στην κοινωνία… Είναι εξοργιστικά αυτά που διαβάσαμε, στο βαθμό που ισχύουν οι καταγγελίες. Όσο και αν μια ΜΚΟ τυγχάνει να έχει καλό όνομα αυτό δεν φτάνει, και είναι υποχρέωση της πολιτείας να την παρακολουθεί» τόνισε ο υπουργός.

Στόχος, σημείωσε ο υπουργός, είναι να βγαίνουν γρήγορα τα παιδιά από τα ιδρύματα. Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Μιχαηλίδη είχε φέρει νομοσχέδιο που στόχευε σε αυτό.

Για σοκαριστική υπόθεση έκανε λόγο μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρης Κονιδάρης, στον απόηχο της παρέμβασης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών.

Ένταση στην Κιβωτό του Κόσμου

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στο κτίριο της Κιβωτού του Κόσμου, με έναν άνδρα να φωνάζει και να προκαλεί φθορές στο χώρο. Το συγκεκριμένο άτομο έσπασε την πόρτα, και πέταξε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι «τους έχουν πάρει τα παιδιά».

Δήλωσε ότι είναι ο πρόεδρος των Σύρων Ελλάδος, ο οποίος προσήλθε στο κτήριο μαζί με μια οικογένεια Σύρων οι οποίοι καταγγέλλουν ότι η δομή τούς έχει πάρει τέσσερα παιδιά, από δύο σε δύο διαφορετικές δομές.

Υπήρχαν πολλά επεισόδια σε βάρος των παιδιών ανέφεραν. Κατήγγειλαν δε, ότι έκλειναν τα παιδιά σε κλουβί για πουλιά για μέρες χωρίς να τους δίνουν τροφή.

Όπως είπε ο κ. Κονιδάρης, αν ευσταθούν οι καταγγελίες οι οποίες αφορούν τον Πατέρα Αντώνιο, τότε θα αποδοθεί Δικαιοσύνη.


[There are no radio stations in the database]