Πάτρα: Απολογείται σήμερα η φοιτήτρια για τις μολότοφ του Πολυτεχνείου

21 Νοεμβρίου 2022

Οδηγείται σήμερα Δευτέρα (21/11) στον ανακριτή Πατρών, ώστε να απολογηθεί μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε από τον εισαγγελέα η 21χρονη για τα επεισόδια του Πολυτεχνείου στην Πάτρα.

Η νεαρή συνελήφθη μαζί με τρεις άνδρες ηλικίας 19, 22 και 23 ετών για τη συμμετοχή στα επεισόδια με τη ρίψη δεκάδων μολότοφ – περίπου 40 – κατά αστυνομικών δυνάμεων επί της οδού Κορίνθου, στο τέλος της δεύτερης πορείας για το Πολυτεχνείο.

Στη νεαρή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών με καταγωγή, από το Μεσολόγγι έχουν αποδοθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, της εξύβρισης και της παράβασης της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και συσκευών εκτόξευσης.

Στην κατοχή της οι αστυνομικοί, βρήκαν και κατάσχεσαν δύο σακίδια, που περιείχαν μεταξύ άλλων αυτοσχέδιο εκρηκτικό – εμπρηστικό μηχανισμό που αποτελούνταν από μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό, φιαλίδιο υγραερίου και κροτίδα μεγάλης ισχύος και δυο αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Πηγή: Pelop.gr


[There are no radio stations in the database]