Δένδιας με ΥΠΕΞ του Μπαχρέιν: «Οι σχέσεις μας με τις χώρες του Κόλπου είναι μια ιστορία επιτυχίας»

20 Νοεμβρίου 2022

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Βασιλείου του Μπαχρέιν, Abdullatif bin Rashid Al Zayani, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο του «Manama Dialogue» στη Μανάμα του Μπαχρέιν.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, δήλωσε:« Ήταν για μένα σήμερα μεγάλη χαρά που βρίσκομαι εδώ στο Μπαχρέιν, στο πλαίσιο του «Manama Dialogue». Είχα την τιμή μαζί με τον ομόλογό μου να υπογράψουμε δυο Συμφωνίες μεταξύ του Βασιλείου του Μπαχρέιν και της Ελληνικής Δημοκρατίας, για τη συνεργασία των Διπλωματικών Ακαδημιών και για τα διπλωματικά διαβατήρια, ώστε να διευκολυνθούν οι επαφές μεταξύ των δύο χωρών μας».

Όπως είπε ο κ. Δένδιας,«στη διμερή συνάντηση κάναμε μια μακρά ανάλυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας. Προετοιμάζω την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Μπαχρέιν και την υπογραφή επίσης άλλων οκτώ Συμφωνιών ανάμεσα στο Βασίλειο και την Ελληνική Δημοκρατία. Και από εκεί και πέρα, είχαμε μια συνολική κατόπτευση του κόσμου: τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τα προβλήματα στην Ευρώπη, στην ασφάλεια, στην εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά επίσης, τα προβλήματα στην Αφρική, στην υποσαχάρια Αφρική, στον Αραβικό Κόλπο. Και γενικά κάναμε μια πλήρη ανάλυση».

Τόνισε επίσης, ότι είχε την ευκαιρία να τον ενημερώσει για τα ζητήματα που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, τι αντιμετωπίζει η Ελλάδα από την τουρκική προκλητικότητα, υπογραμμίζοντας: «Οι σχέσεις μας με το Βασίλειο του Μπαχρέιν και με τις χώρες του Κόλπου είναι μια ιστορία επιτυχίας. Έχουμε δημιουργήσει έναν στενό δεσμό, έναν δεσμό που επιτρέπει τις αμοιβαίες επενδύσεις και την επικοινωνία μεταξύ των λαών μας».


[There are no radio stations in the database]