Αποχέτευση Γλ. Νερών: Δρομολογήθηκε από την ΕΥΔΑΠ η έκπτωση του αναδόχου του έργου (Συνέντευξη Μάδη)

20 Νοεμβρίου 2022

Σοβαρός είναι ο προβληματισμός της τοπικής κοινωνίας μετά τη δημοσιοποίηση από την ΕΥΔΑΠ της δρομολόγησης όλων των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία διαδικασιών έκπτωσης του αναδόχου της εργολαβίας που αφορά στην κατασκευή αποχέτευσης στα Γλυκά Νερά.

πηγή: notioanatolika.gr

Το θέμα επλανάτο τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην περιοχή όμως μόλις την Πέμπτη εκδόθηκε από την ΕΥΔΑΠ σχετική ανακοίνωση στην οποία μάλιστα γίνεται σαφής προσπάθεια να διασκεδαστεί η αγωνία χιλιάδων πολιτών των Γλυκών Νερών για τη δυσμενή αυτή εξέλιξη, τονίζοντας ότι μέλημα της Εταιρείας «ως εγγυήτριας των έργων, είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να επιτευχθεί το συντομότερο η ομαλοποίηση της καθημερινότητας των πολιτών».

Λίγες ώρες μετά την έκδοση της ανακοίνωσης από την ΕΥΔΑΠ ακολούθησε και αυτή του Δήμου Παιανίας, στην οποία επισημαίνεται ότι «η δημοτική αρχή μετά από την απόφαση αυτή έλαβε διαβεβαιώσεις από τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ πως θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί η εικόνα στη ΔΕ Γλυκών Νερών, αλλά και να επανεκκινήσει το έργο του οποίου υπολείπονται περίπου 14 χιλιόμετρα από τα συνολικά 56».

Υπενθυμίζεται βέβαια ότι ήδη από τα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου η ΕΥΔΑΠ είχε προχωρήσει σε παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου κατά οκτώ μήνες, δηλαδή έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2022. Κάτι βέβαια το οποίο δεν ωφέλησε όπως καταδεικνύουν οι εξελίξεις.

Στο όλο θέμα αναφέρθηκε με λεπτομέρειες ο δήμαρχος Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό planetwebradio.gr.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εντός Λεκανοπεδίου» και στον Κώστα Τσαπάκη, ο κ. Μάδης αναφέρθηκε στο σύνολο των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια των εργασιών και τόνισε ότι το όλο θέμα επιμελούνταν η ΕΥΔΑΠ.

Παράλληλα υποστήριξε ότι για τις διαδικασίες έκπτωσης θα απαιτηθεί περίπου ένα τετράμηνο και εφόσον ο νυν ανάδοχος εκπέσει, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες είτε για την ανάληψη του έργου από επόμενο μειοδότη είτε για την εκ νέου προκήρυξή του, κάτι το οποίο θα δημιουργήσει – όπως είναι φυσικό – μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίησή του.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα και ενώ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί το έργο της αποχέτευσης στο Κορωπί, δεν είναι δυνατή η λειτουργία του ΚΕΛ Κορωπίου – Παιανίας αφού για αυτήν απαιτείται συγκεκριμένη ποσότητα λυμάτων η οποία δεν καλύπτεται μόνο από το Κορωπί.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική συνέντευξη που παραχώρησε στον planetwebradio.gr ο δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, ο οποίος αναφέρεται και σε μια θετική εξέλιξη η οποία αφορά τη Βόρεια Γειτονιά:


[There are no radio stations in the database]