Συρίγος: Μην πετάμε λάσπη πριν είμαστε σίγουροι για το τι έχει γίνει στην Κιβωτό του Κόσμου

19 Νοεμβρίου 2022

Για το μείζον θέμα των καταγγελιών για την Κιβωτό του Κόσμου μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του Open, ο κ. Συρίγος τόνισε πως είναι σημαντικό να περιμένουμε ώστε να δούμε πραγματικά τι έχει συμβεί.

«Παρακολουθώ τι γίνεται. Ας περιμένουμε να δούμε πραγματικά τι έχει συμβεί. Το λέω γιατί μέσα σε μία οργάνωση με πάρα πολλούς εργαζομένους και πάρα πολλά παιδιά στα οποία προσφέρει καταφύγιο, είναι πιθανό να ξεφύγουν κάποια πράγματα και να υπάρχουν άνθρωποι που δεν σέβονται την εργασία τους», ανέφερε αρχικά ο υφυπουργός Παιδείας.

Όπως τόνισε, είναι γεγονός ότι πολλές από αυτές τις περιπτώσεις των παιδιών που είναι μέσα εκεί είναι αντικειμενικά δύσκολες περιπτώσεις και θέλουν ειδική μεταχείριση. «Αναφέρομαι στην περίπτωση ενός βιασμού που έγινε από ένα 14χρονο παιδί, το οποίο ήταν στο Παίδων και ασέλγησε με την απειλή μαχαιριού εις βάρος δύο άλλων», εξήγησε ο κ. Συρίγος.

«Να περιμένουμε για να δούμε τι συμβαίνει στο εσωτερικό της Κιβωτού του Κόσμου»

Σημείωσε, δε, ότι πρέπει να περιμένουμε λίγες μέρες για να δούμε τι συμβαίνει στο εσωτερικό της «Κιβωτού» και να καταλάβουμε προς τα πού κινούνται τα πράγματα. «Μην πετάμε λάσπη πριν είμαστε 100% σίγουροι για το τι συμβαίνει», προέτρεψε ο υφυπουργός.

Υπογράμμισε, τέλος, πως η λογική στην οποία βαδίζει η κυβέρνηση, όπως λέει εδώ και καιρό η αρμόδια υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, είναι να ξεφύγουμε από τη λογική ότι βάζουμε όλα τα παιδιά σε μία δομή. «Να πάνε σε ανάδοχες οικογένειες. Το κρίσιμο σημείο είναι αυτό που λέγεται αποασυλοποίηση», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Συρίγος.


[There are no radio stations in the database]