Κεραμέως: «Καλύπτεται φοιτητικό επίδομα και voucher»

19 Νοεμβρίου 2022

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα», αναφέρθηκε στην αύξηση του φοιτητικού επιδόματος.

«Από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και μετά, τα 1.000 ευρώ αυξήθηκαν κατά 50%, στα 1.500 ευρώ και αυτομάτως. Όσοι είχαν λάβει τα 1.000 ευρώ θα λάβουν επιπλέον 500 ευρώ», είπε η κα Κεραμέως, τονίζοντας ότι η χορήγηση του επιδόματος αυτού έχει αναδρομική ισχύ.

Σημείωσε επίσης, ότι «εάν κάποια παιδιά συγκατοικούν και επιλέγουν να πάρουν μισθωτήριο δύο ή τρεις φοιτητές, παίρνει 2.000 ευρώ ο καθένας. Πρόκειται για 50.000 δικαιούχους».

«Για τα τρία ακριτικά μας Πανεπιστήμια, Αιγαίου, Θράκης και Δυτικής Μακεδονίας, έχουμε διευρύνει τα εισοδηματικά κριτήρια, αντί για 30.000 ευρώ στις 40.000 ευρώ. Για να αυξηθεί το φοιτητικό επίδομα, δόθηκαν 25.000.000 ευρώ παραπάνω», πρόσθεσε.

Επιπλεόν, η κα Κεραμέως επισήμανε ότι έκλεισε ο κύκλος του «voucher» για μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, καθηγητές και -όπως είπε- δόθηκαν πάνω από 660.000 επιταγές 200 ευρώ για τεχνολογικό εξοπλισμό.

«Περνάμε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής κοινότητας και για τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού», δήλωσε η υπουργός Παιδείας.

Επιπλέον, η κα Κεραμέως υπογράμμισε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στις φοιτητικές εστίες καθώς μέσω του ΣΔΙΤ «δρομολογούνται 8.150 νέες κλίνες σε φοιτητικές εστίες πέντε πανεπιστημίων της χώρας. Για να δώσουμε άλλη μία λύση στην οικογένεια, στους φοιτητές. Αξιοποιούμε πλήρως το χρηματοδοτικό εργαλείο του ΣΔΙΤ».


[There are no radio stations in the database]