Σοκ στην Πάτρα: Πατέρας ξυλοκόπησε την κόρη του στη μέση του δρόμου

17 Νοεμβρίου 2022

Ένα νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας καταγράφηκε στην Πάτρα, μπροστά στα έντρομα μάτια περαστικών.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το pelop.gr, με το στόμα ανοιχτό έμεινα περαστικοί, βλέποντας έναν πατέρα, γνωστό ζαχαροπλάστη της πόλης, να επιτίθεται στην κόρη του και να την χτυπά με βαναυσότητα στη μέση του δρόμου.

Η νεαρή έβαλε της φωνές

Η νεαρή έβαλε τις φωνές, αλλά εκείνος συνέχιζε να την ξυλοκοπεί, με τους καταστηματάρχες της περιοχής και τους διερχόμενους να σπεύδουν να επέμβουν και να βοηθήσουν το κορίτσι, ενώ εκλήθη και Αστυνομία.

Το βίαιο περιστατικό εκτυλίχθηκε σε κεντρική διασταύρωση -Γεωργίου Παπανδρέου και Αθω- της πόλης, κοντά σε πρατήριο υγρών καυσίμων.

Η κόρη είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», εναντίον του ζαχαροπλάστη έχουν κατατεθεί ασφαλιστικά μέτρα από την κόρη του, καθώς είχαν προηγηθεί μεταξύ τους επεισόδιο.

Από το περιβάλλον της έγινε γνωστό πως, παρά τα ένδικα μέσα στα οποία έχει προσφύγει για ενδοοικογενειακή βία, περιέργως ο πατέρας δεν έχει συλληφθεί.

Με βάση τα στοιχεία στην Αχαΐα, έχουν καταγραφεί 277 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας το 2021 και πάνω από 200 καταγγελίες μέσα στο 2022. Στις περισσότερες των περιπτώσεων αφορούν τον σύζυγο ή τον σύντροφο, έχοντας θύμα τη σύζυγο ή τη σύντροφο αντίστοιχα, ενώ πολλά σχετίζονται με ζευγάρια χωρισμένα ή εν διαστάσει.

Στο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας της τοπικής ΕΛΑΣ, που στεγάζεται στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα Πάτρας, εργάζονται 12 αστυνομικοί οι οποίοι έχουν εξειδικευτεί κυρίως πάνω στο θέμα της ψυχικής και της ηθικής στήριξης στα θύματα.



[There are no radio stations in the database]