Το σοβαρότατο ζήτημα που έχει προκύψει με το Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης εξαιτίας των μεθοδεύσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, ανέλυσε με συνέντευξή του στο διαδικτυακό ραδιόφωνο planetwebradio.gr, ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

πηγή : notioanatolika.gr

Μιλώντας στην εκπομπή «Εντός Λεκανοπεδίου» και στον Κώστα Τσαπάκη ο κ. Κωνσταντέλλος εξήγησε την πρωτοφανή, όπως τη χαρακτήρισε απόφαση της διοίκησης του ορφανοτροφείου να προχωρήσει στην εκμίσθωση για 99 χρόνια των «οικιστικών νησίδων» σε μια έκταση 97 στρεμμάτων όπου βρίσκεται και το κτίριο της συγκεκριμένης προνοιακής δομής.

Έκανε δε σαφές ότι οι ενδιαφερόμενοι μισθωτές σίγουρα θα επιθυμούτν να αλλάξουν τη χρήση χωρίς όμως να λαμβάνουν υπόψη τους τη σχετική νομοθεσία η οποία δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Για τον λόγο αυτό, προσέθεσε ο κ. Κωνσταντέλλος, ο δήμος αλλά και μεγάλος αριθμός πολιτών βρίσκονται σε εγρήγορση προκειμένου να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας εάν και εφόσον απαιτηθεί.

Πάντως ο δήμαρχος αναφέρθηκε διεξοδικά σε όλα τα στοιχεία που δημιουργούν την αίσθηση ότι υπήρξε προειλημμένη απόφαση προκειμένου μια προνοιακή δομή με ιστορία 100 περίπου ετών να πάψει να υφίσταται στο όνομα επιχειρηματικών ενδιαφερόντων της Εκκλησίας.

Ακούστε παρακάτω την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου στον planetwebradio.gr:


[There are no radio stations in the database]