Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»: 14χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά 7χρονο

17 Νοεμβρίου 2022

Σοκάρει η καταγγελία σε βάρος ενός 14χρονου, ο οποίος φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά έναν 7χρονο στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Μάλιστα για το περιστατικό ειδοποιήθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος έχει δώσει εντολή για άμεση διενέργεια ΕΔΕ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 14χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά έναν 7χρονο στο νοσοκομειακό ίδρυμα της Αθήνας, ενώ και το παιδί φιλοξενείται με εισαγγελική παραγγελία. Το ανήλικο θύμα το είπε στη μητέρα του την Τρίτη, ωστόσο το περιστατικό είχε γίνει τις προηγούμενες ημέρες στο προαύλιο του νοσοκομείου. Η μάνα το είπε στους γιατρούς και εκείνοι με τη σειρά τους στην ΕΛ.ΑΣ.

Επιτέθηκε στον 14χρονο ο νονός του 7χρονου

Εκτός από τους γιατρούς, η μητέρα είπε για τα όσα της εκμυστηρεύτηκε το παιδί της και στον νονό του, ο οποίος χειροδίκησε τόσο εναντίον του 14χρονου όσο και κατά του θυρωρού.

Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έσπευσαν στο σημείο, ωστόσο δεν πρόλαβαν τον νονό του 7χρονου. Οι Αρχές έχουν πάρει καταθέσεις από γιατρούς, όχι όμως ακόμη από παιδιά. Έδωσαν χαρτί για ιατροδικαστική εξέταση, η οποία είναι πιθανό να διενεργηθεί σήμερα Πέμπτη.

Στο επίκεντρο τα παιδιά με εισαγγελική παραγγελία

Μετά από το περιστατικό, έχει ανοίξει η συζήτηση σχετικά με τα παιδιά που φιλοξενούνται σε κρατικά ιδρύματα με εισαγγελική παραγγελία. Αξίζει να σημειωθεί πως ο 7χρονος και ο 14χρονος είναι παιδιά που βρίσκονται στο Παίδων μετά από εντολή εισαγγελέα. Πρόκειται κυρίως για παιδιά που έχουν κακοποιηθεί, έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή βία και φιλοξενούνται σε κρατικές δομές.

Το 85% των παιδιών βρίσκονται σε ιδρύματα με εισαγγελικές παραγγελίες

Υπενθυμίζεται πως λίγες ημέρες πριν, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε πως «το 85% των παιδιών που βρίσκονται σήμερα στα ιδρύματα, δηλαδή σχεδόν 9 στα 10 παιδιά, είναι παιδιά που έχουν γονείς και βρίσκονται στα ιδρύματα με εισαγγελικές παραγγελίες», ενημέρωσε και πρόσθεσε «Οπότε, εάν αποφανθεί η δικαστική εξουσία ότι δεν μπορεί το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον να υποστηρίξει τα παιδιά, τότε πηγαίνουμε στο σύστημα της αναδοχής».

«Το μέλλον στην παιδική προστασία είναι η αποϊδρυματοποίηση» τόνισε. Όπως εξήγησε, «όσο καλή και να είναι μία δομή, ένα παιδί πρέπει να  έχει ως σημείο αναφοράς έναν μόνον άνθρωπο», οπότε ανέφερε πως «κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια αποϊδρυματοποίησης με κύριο άξονα την υιοθεσία».

Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι το Υπουργείο Υγείας διέταξε αμέσως ΕΔΕ. Ααναφέρθηκε στο φαινόμενο να φιλοξενούνται μέσα σε νοσοκομεία παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα κατόπιν εισαγγελικής εντολής, όσο αναμένουν να μετακινηθούν σε προνοιακή δομή. Είπε ότι στο Νοσοκομείο Παίδων της Πεντέλης όπου φιλοξενούνται πολλά παιδιά, έχει διαμορφωθεί ένας ειδικός χώρος που να μη θυμίζει νοσοκομείο, αλλά προφανώς δεν είναι δουλειά κανενός νοσοκομείου να φιλοξενεί αυτά τα παιδιά.


[There are no radio stations in the database]