Πολυτεχνείο: Άνοιξαν οι πύλες για τις τριήμερες εκδηλώσεις

15 Νοεμβρίου 2022

Άνοιξε τις πύλες του του Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ώστε να τιμήσει την 49η επέτειο της εξέγερσης.

Μάλιστα η Σύγκλητος του ΕΜΠ, καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα, τη νεολαία και όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις επετειακές εκδηλώσεις.

Ειδικότερα, σήμερα Τρίτη (15/11) και αύριο Τετάρτη (16/11) οι πύλες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου θα παραμένουν ανοικτές από τις 08:30 έως τις 21:00, μέσα στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων. Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, οι πύλες θα ανοίξουν στις 08:30 και θα κλείσουν στις 13:00.

Σύγκλητος ΕΜΠ: «Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αποτέλεσε το επίκεντρο του αγώνα των νέων για παιδεία, δημοκρατία και ελευθερία»

«Τον Νοέμβριο του 1973, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αποτέλεσε το επίκεντρο έκφρασης της αγωνίας και του αγώνα των νέων για παιδεία, δημοκρατία και ελευθερία. Σήμερα οφείλει να παραμείνει χώρος ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, σεβασμού της διαφορετικής άποψης, αντίστασης σε κάθε έλλειψη δημοκρατίας και επιβολή απόψεων και συμπεριφορών. Αυτό προτάσσει το διαχρονικό μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αυτό πρέπει να αναδεικνύει ο τρόπος εορτασμού της, και αυτή είναι σήμερα η συλλογική και ατομική ευθύνη των μελών της Πολυτεχνειακής κοινότητας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Συγκλήτου.

Όπως σημειώνει το ΕΜΠ, η δικαίωση του αγώνα των φοιτητών 49 χρόνια πριν έχει αντίκρισμα στην πρόοδο του Ελληνικού Πανεπιστημίου και την ευημερία της χώρας.


[There are no radio stations in the database]